MENÜ

Antep'ten zirve adımı

Abone Ol Google News

Gaziantepspor taktiksel sadakati en yüksek takım olmanın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Topa sahip olmaya odaklanmadan rakibin zaaflarına oynayıp yetenekli ve hızlı forvetleriyle doğrudan rakip kaleye giden Sumudica ve öğrencilerinin son kurbanı Alanyaspor oldu.

Haberin Devamı

Müthiş forvetleri var

Gaziantepspor’un alameti farikası hızlı forvetleri. Dicko ilk golde topu orta sahadan alıp hızıyla fark yaratarak golü bulduğunda Alanyaspor topa yüzde 70’lerde sahipti ve oyuna hükmettiğini düşünüyordu. Aslında bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir de aynısını düşündüğü anda Gaziantepspor gollerini sıraladı. Çünkü sade, basit ve uzun paslara dayalı nefis geçiş oyununu artık ezberlemiş vaziyetteler. Taktiksel anlamda ligin en iyi takımı olduklarını söylemek gerek.

Alanya’nın çaresizliği

Lige çok iyi başlayan ve liderlik koltuğunda haftalarca oturan Alanyaspor son 4 deplasman maçını da benzer sebeplerle kaybetti. Ön alanda basit top kayıpları yaptıklarında orta yaya çıkmış savunması geri koşularda yavaş kalıyor ve kalecisinin de hatalarıyla kolay gol yiyor. Çağdaş hoca Gaziantep maçının ikinci yarısında sağ bek Juan Fran’ı çıkarıp Tayfur’u; Siopis’i çıkarıp Efkan’ı alarak sağ kenara hareket getirmek istese de Gaziantepspor Alanya hücumunda kaptığı topu Mirallas üzerinden Maxim’e ulaştırıp golü bulduğunda fişi çekmiş oldu. Sumudica ve öğrencileri mart ayından bu yana evindeki yenilmezlik serisini sürdürürken sıralamada da yukarıları çıkmaya devam etti

Haberin Devamı
YORUM YAZ