MENÜ

Anahtar, ekstra şutörler

Abone Ol Google News

Fenerbahçe santrfor bitiriciliğinde sıkıntı yaşıyor. Ankaragücü karşısında İrfan, Mesut, Pelkas, Ozan gibi oyuncuların ekstra şutları belirleyici olabilir.

Haberin Devamı

Ligin sonuna yaklaşmışken üsttekilerle alttakilerin motivasyon katsayıları çarpışır. Emre Belözoğlu’ndan sonra oyununu düzelten ve şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe, küme düşmemek için can havliyle oynayan Ankaragücü’ne karşı. Fenerbahçe, Emre hoca geldiğinden bu yana ligin topa en çok sahip olan takımlarından biri. 5 orta saha karakterli bir hat kullanan Belözoğlu önde az top kaybediyor, ekstra geri koşulardan uzak duruyor. Valencia gibi bir sağ forvetten de bitirici yaratmanın arayışında sezonu bitirmeye gidiyor. Erzurum maçında tam 50 kez rakip ceza sahasında topla buluşma rakamı yakalayarak rekor kıran Fenerbahçe, santrfor bitiriciliğinde sınıfta kalıyor. Başkent’te takımı zorlayacak detay bu bitiricilik olabilir.

Bu durumda İrfan, Mesut, Pelkas ve Ozan’dan ekstra şutlarla atak bitirmesi beklenebilir.

Ozan nerede oynayacak?

Gökhan’ın cezasından dolayı sağ bekte oynayan Ozan Tufan’ın geride kalması, rakip sahadaki ikinci topları alma konusunda Fenerbahçe’yi negatif etkiledi. Ozan, dripling konusunda ligin en hızlı ve iyilerinden biriyken topsuz oyunda bek kademesine girmede, hücumu çizgiye doğru genişletmede dezavantajlara sahip. Gökhan Gönül’ün sağ bek oynama ihtimali daha yüksek. Böylelikle Ozan’ı merkeze alarak ekstra şutör yaratma fikri Emre hoca için daha iyi bir seçenek olabilir.

Haberin Devamı

Son şanslar

Fenerbahçe 3 maçını da kazanırsa maksimum 85 puana ulaşabilir. Beşiktaş’ın 81’de olduğu düşünüldüğünde zaten Belözoğlu ve ekibi buna mecbur. Ankaragücü ise 38 puanda. Görünen o ki bu sezon ligde kalacak son takımın 44 puana ulaşması gerekecek. Yani iki takım açısından da hayati önem taşıyan bir 90 dakika bizi bekliyor.

YORUM YAZ