MENÜ

Alanyaspor bu kez takıldı

Abone Ol Google News

Sezona harika başlayan Alanyaspor, Fenerbahçe galibiyetinin ardından geldiği Ankara deplasmanında 1 puana razı oldu. Aslında bir İtalyan takımı kadar taktik sadakate, bir Fransız takımı kadar atletizme sahip olan Alanya için Gençlerbirliği beraberliği önemli uyarılar barındırıyor. Alanya’nın olayı topa sahip olmaktan değil, rakibe göre pozisyon almaktan geçiyor.

Haberin Devamı

Rakibin zaaflarından sonuna kadar yararlanıp, hızlı geçiş oyunuyla sonuca gidiyorlar. Fakat 5 maç sonunda sadece yüzde 41 topa sahip olarak sezonun sonuna kadar zirvede yer almak o kadar kolay değil. Kayseri, Kasımpaşa ve Malatya maçlarındaki başlangıçlar çok fantastikti. İlginçtir bu sezon 13 faulün üzerine hiç çıkmayan Alanya için Gençlerbirliği gibi hızlı bir takım karşısında tam 22 faul yapmak düzenlerinin ne kadar dışına çıktıklarının bir göstergesi.

Alanya düzen dışına çıktı

Sessegnon’u durdurmak için yapılan faullerin kartlık olması tesadüf değildi. Gençlerbirliği’nin alamet-i farikası olan savunma arkası toplara faulle önlem almak 1 puanı kurtardı. Ama bu riskli bir oyun ve lig liderinin daha fazlasına ihtiyacı var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ