MENÜ

Akıldan uzak!

Abone Ol Google News

Avrupa Şampiyonası’nda, Şenol Güneş’in iki maça da kendi başlangıcını beğenmedi. Hem İtalya hem Galler maçının ilk yarılarındaki oyuncu ve oyun tercihleri bize pahalıya mal oldu. İtalya’ya karşı 64’te ikisini birden çıkarıp, merkezi değiştiren Şenol hocanın Galler maçına aynı oyuncularla başlaması ve Merih’i kenarda tutup, Kaan’ı stoperde kullanması belki de turnuvaya veda etmemize yol açacak.

Haberin Devamı

Galler gibi, rakibin kaybettiği toplara oynayan bir geçiş takımına karşı ilk 30 dakika o kadar fazla top kaybettik ki bir ara dört pası peş peşe yapamayacağımız hissine kapıldık. 1.96’lik Moore’u, Kaan-Çağlar ile tutmaya çalışırken, savunmanın arkasını boş bırakmak en büyük yanılgımız oldu.

Ramsey’in attığı gol de böyle geldi. İkinci yarıda Ozan-Okay’ı, Yusuf-Merih ile değiştirince topa daha nitelikli sahip olduk ama ondan sonraki süreci yine yanlış yönettik. Tüm oyunu fizik üzerinden kurgulayan Galler’e karşı sürekli cepheden orta yaptık ve bu toplar hanemize top kaybı olarak yansıdı.

Akıldan uzak, hamasetle oynayıp, topu yere indirmek yerine hep aynı yüksek hücumları deneyip maçı çeviremedik. Kağıt üzerinde yetenekliyiz diye kasılmaktan futbol oynamıyoruz. Averajımız şimdiden eksi 5 oldu bile. Biz son maç İsviçre’ye karşı kazansak bile en iyi üçüncü olmak için diğer gruplardaki 5 üçüncünün bol bol gol yemesi için dua edelim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ