MENÜ

Akigo avantajı kaptı!

Abone Ol Google News

Ziraat Türkiye Kupası’nı geçen sezon müzesine taşıyan Akhisar bu yıl da final yolunda ilerliyor. Ege ekibi yarı final ilk maçında 1. Lig takımı Ümraniyespor’u 1-0 mağlup etti. Bokila’nın 86’da attığı golle kazanan Yeşil-Siyahlılar, 24 Nisan’daki rövanş öncesi büyük bir avantaj sağladı.

Haberin Devamı

Türkiye Kupası bu yüzden güzel. Yarı finaldeki tek 1. Lig takımı Ümraniye’ye ‘Peri Masalı’ diye tanımlanacak bir sezon armağan edebiliyor. Kupanın son şampiyonu Akhisar ise sezona Süper Kupa’yla başlayıp ligde dağılan takımlardan. Haliyle onlar için de Türkiye Kupası bir çıkş kapısı.

Kasımpaşa’nın stadında oynanan maça Ümraniye heyecanlı, Akhisar dengeli başladı. İlk yarı Ümraniye’nin topa hakimiyeti net pozisyonlar doğurmasa da Akhisar’ı orta çizginin gerisinde tutmaya yaradı.

Ümraniye maça hızlı santrfor Leandrinho’yla değil daha pivot özellikleri olan Atabey ile başlayarak top bende oyununu sergileyeceğini göstermişti. Akhisar iki fizikli, ağır ama tecrübeli stoperle Atabey’i tehlike kutusunun dışında tutmayı başardı.

Haberin Devamı

Leandrinho hamlesi...

İkinci yarı Akhisar vitesi yukarı çıkarmaya çalışırken, Ümraniye, Leandrinho hamlesiyle 0-0’ı bozma niyetini gösterdi. Bir tanesi duran toptan pozisyonlar da üretti ama golü Akhisar nefis bir kontratakla buldu. 86’da Elvis Manu’nun sağ kanattan getirdiği topu Bokilla tekte ağlara göndererek takımını rövanş için rahatlattı.

Ligde küme düşme hattında can çekişen Akhisarspor; Fenerbahçe ve Trabzonspor’un başaramadığını başardı ve zorlu deplasmandan galibiyetle döndü.

YORUM YAZ