MENÜ

Akademinin gücü

Abone Ol Google News

Beşiktaş derbisi öncesi Zenit ile oynanan yardım maçı Fenerbahçe için derinlemesine bir analiz imkanı vermemekle birlikte Jesus’un bazı tercihleri dikkat çekiciydi. Sevilla maçlarında 3’lü savunma oynayıp elendikten sonra Alanyaspor karşısına Szalai cezalı olduğu için Samet ve Henrique ile 4’lü çıkan Jesus, Zenit önünde genç Yiğit Efe’yi kullanarak yine 3’lüyü tercih etti.

Haberin Devamı

Derbi klasiğine dönecek

Jesus’un Türkiye serüveninde tüm derbilere 3’lü savunma ile çıktığı düşünüldüğünde Zenit karşısındaki tercihleri Beşiktaş maçıyla ilgili fikir verebilir. Görünen o ki, Portekizli hoca Alanya maçının ikinci yarısındaki oyun ve oyuncu tercihlerinin üzerine gitmek yerine yine derbi klasiğine dönecek.

Serdar Dursun hazır

Alanya maçında King ve Valencia’yı sakat veren Fenerbahçe için Serdar Dursun santrforda güvenli bir seçenek gibi görünüyor. Zenit maçında 90 dakika sahada kalan Serdar, ligde en son 22 Ağustos 2022’deki Adana Demirspor maçına 11’de başlamış, peşinden de Austria Wien maçının başlangıç kadrosunda kendisine yer bulmuştu. Jesus’un gelişiyle hamle oyunculuğu rolüne ikna olan Serdar Dursun, Zenit maçında Mert Hakan’a klas bir asist yaparken, pivot santrfor özelliklerinin çoğunu takımı için kullandı. Beşiktaş derbisinde bu kadar sakatı, eksiği varken Jesus’a ‘Bana güvenebilirsin’ mesajı verdi. Halihazırda Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alan 5 santrfordan pivot özellikleri en gelişmiş olanı SerdarDursun. Üstelik aylardır forma giymemesine rağmen küsmek bir yana, daha da motive şekilde kendini hazır tutabiliyor oluşu büyük bir başarı.

Haberin Devamı

Jin Ho, Ferdi’yi andırıyor

Zenit maçı Fenerbahçe Akademisi’nin de görücüye çıktığı bir sınavdı. Jesus, Zenit’e karşı stoperde Yiğit Efe, sol kanatta Ahmet Necat, orta sahada Jin Ho’yu 11 başlattı. Ensar Brahiç, Bora Aydınlık, Muhammet İmre ve Yusuf Kocatürk’ü de ikinci yarıda oyuna aldı. Jin Ho, merkez orta sahanın sağ kulvarına açılarak oynadı. Oyun tarzı biraz Ferdi Kadıoğlu’nu andırıyor olsa da gidecek çok yolu var.

Bora’dan nefis gol

Jin Ho’nun yerine ikinci yarıda Bora girdi ve Crespo’nun desteğiyle nefis bir gol attı. Kabul etmek gerekir ki, akademideki her çocuk bir Arda Güler değil. O apayrı bir yetenek setiyle dünyaya gelmiş. Ama Bora’nın özgüveni, şut kalitesi; Jin Ho’nun pozisyon sezgisi, olgun davranışları dikkat çekiciydi.

YORUM YAZ