MENÜ

Ah şu stoperler!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe geçen sezondan bu yana Yiğithan’ı saymazsak 5 yeni stoper aldı, eskilerden 3’ünü gönderdi. Bu baş döndürücü sirkülasyon içerisinde ideal tandemi bulmak kolay değil. Ankaragücü karşısında Rami-Zanka ikilisinin uyumsuzluğu dikkat çekiciydi. Rami önemli bir kariyere sahip ama artık 34 yaşında ve belli ki iyi bir yaz hazırlık dönemi geçirmemiş. Rami’nin bir pozisyonda iki pas hatası ve Zanka’nın, Orgill’i yakalayamaması yenen golün tarifiydi. Haftaya Seyrantepe’de Galatasaray derbisi var ve Ersun Yanal’ın kafasında stoper tandemi bir türlü netleşemiyor. Bu ciddi bir sorun. Fenerbahçe Zanka ile 1-1’i bulmuşken Rodrigues-Emre değişikliğiyle Kruse’nin sol forvete geçişi Vedat’ın ceza sahası etkinliğini sınırladı. İkinci yarıda Ersun Yanal sadece Jailson-Rami değişikliği yapmadı, Tolga Ciğerci’yi de sola kaydırarak Vedat’ı, Kruse’yle desteklemenin meyvesini topladı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Fenerbahçe sezonun şut rekorunu (30) zorlarken maçı 6 ön liberoyla bitiren Yanal, bu durumun defansif bir katkısı olduğunu düşünüyor mu?

Haberin Devamı

Maçın starı

Vedat Muriç, savunma bu kadar ağırken stoperlerin kademesine girdi, Fenerbahçe’yi galibiyete taşıyan golü attı. Ozan da müthiş oynadı.

Maçın olayı

Ozan’ın, 81’de sahanın en hızlılarından Orgill’i kovalayıp nefis bir kademeyle bariz gol pozisyonunu önlemesi.

Kısa mesaj

İkinci yarıda yardımcı hakem, bariz ofsayt bayrağını kaldırmışken Zanka’nın itirazdan sarı kart görmesi gecenin en anlaşılmaz hareketlerinden biriydi.

YORUM YAZ