MENÜ

Adalet yoksa umut yetmez

Abone Ol Google News

Milli Takım bir turnuvaya gider, üçünü kaçırır ama hep ayakta kalırdı. Bu takım son yıllarda o kadar gereksiz tartışmaların odağında ve gelişimden uzaktı ki; ‘bir lig kursalar içine de bizi koysalar kesin küme düşeriz’ savını dün gece nihayete erdirdiler. Lucescu da Milli Takım’ı küme düşüren ilk hoca oldu. Umut var mı, var. Yıllar sonra yaş ortalamasının 25’e inmesi umut verici. Bu değişime rağmen Lucescu ışık veriyor mu? İşte orası muamma... Hep bir tuğlayı eksik bırakıyor, seçimlerinde adalet duygusunu sorgulatıyor, oyuna müdahalede yetersiz kalıyor, demeçleriyle şaşırtıyor. Bir takım düşünün sağ açığı Roma, sol açığı Milan, santrforu Everton’ın oyuncusu olsun, yaş ortalaması 25’e kadar insin, pozitif futbol oynasın, ama kalecisi Belçika’nın vasat ekiplerinden Antwerp’ten gelsin. Lucescu çok statik kalıyor maalesef. Mahmut’u çıkarıp İrfan Can’ı, Hasan Ali’yi çıkarıp Ömer’i almak iş değil. Son olarak Milli Takım’ın kalesini ülke futbolunun en iyi ve en formda kalecisi korumalı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Haberin Devamı

Türkiye Ligi’nin en formda kalecisi dururken Avrupa’nın ilk 6 liginin arasına giremeyen Belçika Ligi’nde 13 gol yiyen Antwerp’in kalecisini almakla övünmek neyin kafası?

Maçın starı

İsveç kazandı, biz düştük ama yine de iyi tarafından bakacağım. Cengiz, ülke futbolunun yeni yüzü. Müthiş bir gelişim içerisinde. Driplingileri, sol ayak içi şutları birinci sınıf.

Maçın olayı

Çağlar’ın çıkarken kaptırdığı topun dönüp penaltı olması.

Kısa mesaj

Uluslar Ligi’nde küme düştük artık, C Ligi takımıyız. Önümüzde EURO 2020 var ve Mart 2019’da elemelere başlayacağız. İyi bir kadro var, adaletinden şüphe duyulmayan bir Milli Takım seçicisiyle finallere gidebiliriz. Lucescu da kalacaksa önce adalet diyecek.

YORUM YAZ