MENÜ

10 kişilik Hatay yıkılmadı

Abone Ol Google News

Sezonun iki flaş takımı karşılaştı. Hatay, 45. dakikada 10 kişi kaldı. Alanya bastırdı ama kilidi açamadı. Başından sonuna kadar nefes kesen maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Hatayspor ile Alanyaspor arasındaki maç keyifli bir futbol vaat ediyordu fakat özellikle ilk yarıda beklenenin aksine vasat bir oyun izledik. Maçın hemen başında Boupendza’nın girişimiyle gerçekleşen pozisyon dışında isabetli şut atamayan Hatayspor oyuna hükmetmekte zorlandı. Bunda Alanyaspor’un Salih ve Efecan ile topa nitelikli sahip olmasının rolü büyüktü. Çağdaş Atan ve öğrencileri Hatay kalesine ilk yarıda 3/4 şut isabetiyle hücum etti. Hatayspor’un sağ beki Popov’un devre biterken ikinci sarıdan atılması ise topun tamamen Alanyaspor’da kalmasına yardımcı oldu.

Boupendza durdu

Alanyaspor topa sahip olurken iki kanatta iyi savunma yaptı. Hatayspor’un en etkili silahları Akintola ve Boupendza toptan uzak kaldı ve aradıkları alanları bulamadı. Alanyaspor genel anlamda topa da oyuna da hakimdi. Fakat gerek Efecan gerekse Salih ile getirilen toplar yanlış pas tercihleriyle harcanınca rakibin 10 kişi kalmasının avantajı kullanılamadı. İyi bir hava ve görece düzgün bir zeminde oynanan maçta 1 puanı kazanan ikinci yarının tamamını 1 kişi eksik oynayan Hatayspor olurken Alanyaspor 2 puan kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ