MENÜ

Zorlanmadan kazandılar...

Abone Ol Google News

Fenerbahçe kaldığı yerden devam ediyor. Oyunun neredeyse tamamında rakibine karşı üstün oynayan Sarı-Lacivertliler, çok da kendini zorlamadan, zorunlu oyuncu değişikliklerine rağmen kolayca 3 puan kazandı. Oyunun vasatı aşmadığı karşılaşmada Fenerbahçe erken elde ettiği skor avantajını karşılaşmanın sonuna kadar koruyunca rahat bir galibiyet aldı. Bu galibiyette özellikle Semih ve Gökhan Gönül’ün katkısı çok fazla. Bunlara da Alex’i de eklemek gerekir. Bu üçlü gecenin rengini değiştirdi.

Haberin Devamı

Gökhan çok iyi oynadı
Özellikle Gökhan’ın olduğu kanadı çok etkili kullanan Sarı-Lacivertliler, buradan yaptığı ataklarla Eskişehirspor defansına çok zor anlar yaşattı. Ancak Eskişehirspor, Fenerbahçe’nin bu ataklarına karşı koymakta hayli zorlandı. Teknik adam değişikliğinin ardından son maçlarda çıkış içinde olan Es Es, Şükrü Saracoğlu’ndaki karşılaşmada varlık gösteremedi. Beklenenin altında bir performans sergileyen Kırmızı-Siyahlılar, çok da direnemeden mağlubiyete razı oldular. Bu mağlubiyetteki en önemli etken, Eskişehir orta alanı ve defansıydı. Takım savunmasını iyi yapamadılar ve arkada çok açık verdiler. Beraberinde de Fenerbahçe zorlanmadan pozisyon buldu. Formda oyuncularıyla da gol bulmuk da zorlanmadı.

Haberin Devamı

Sol kanat çok aksadı
Sarı-Lacivertli takımda ise aksayan taraf sol kanattı. Caner Erkin tam anlamıyla sol bek değil. Sürekli olarak aklı hücumda. Buna Bilica da eklenince, Fenerbahçe ciddi hatalar yaptı savunmada. Nitekim Bilica’nın defansta yaptığı inanılmaz bir hata sonucu, ev sahibi kalesinde golü gördü ve Eskişehirspor kısa süreli olsa da umutlandı. Her şeye rağmen Fenerbahçe için kolay bir gece oldu. Sarı-Lacivertliler oyun temposunu fazla yukarıda tutmadı. Zaman zaman Bursa’daki oyun kalitesini çok aradık.

İlk iki sırada bitirebilirler
Bundan sonrası için Fenerbahçe’nin zorlu maçları atlattığını söyleyebiliriz. Aykut Kocaman’ın öğrencileri seri bir galibiyet yakalarsa, ligin ilk yarısını ilk iki sırada bitirebilir. Tabii bunun için sakat olan oyuncuların da bir an önce takıma dönmesi gerekir.

YORUM YAZ