MENÜ

Uğur, Alex'e kurban gidiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yorucu ve maceralı bir yolculuktan sonra Sivas’a ulaşan Fenerbahçe’nin, bunun etkisinden çok çabuk kurtulup maça çok iyi organize olduğunu söyleyebilirim. Ancak önemli bir faktör de Sivas’ın çok kötü oynamasıydı. Kırmızı-Beyazlı ekibin önceki maçlarını da göz önüne aldığımızda, Muhsin Ertuğral ile pek de uyumlu olmadığını görüyoruz. Ertuğral başarılı, iyi bir teknik adam olabilir ancak Sivasspor’a aşısı tutmadı. 5 kişi önde, 5 kişi geride ilginç bir oyun sistemi uyguluyorlar. Durum böyle olunca da, Fenerbahçe gol yollarında organize olabildi. Rakibini kendi sahasına hapsetti. Belki skorun bu kadar farklı olması beklenmiyordu. Ancak Fenerbahçe’nin kazanması normal bir sonuç.

Yokluklar fazla etkilemedi
Çünkü Sivasspor’un şu anki durumu gerçekten de çok kötü. Kırmızı-Beyazlılar, hem defansif hem de ofansif organizasyonlarda bekleneni veremiyorlar. Şa an için ‘Süper Lig’in en kötü takımı hangisi?’ diye sorarsanız, hiç düşünmeden ‘Sivasspor’ derim. Üzülerek şunu söylemeliyim ki, Sivasspor böyle giderse küme düşecek takımlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle Emre ve Cristian’ın olmaması tabii ki Fenerbahçe için her zaman bir kayıptır. Ancak Fenerbahçe, o kadar kötü bir Sivasspor’a karşı oynadı ki, cezalı oldukları için forma giyemeyen Emre, Lugano, Cristian ve Santos’un eksiklikleri takımı çok da fazla etkilemedi.

Her maçta oynaması gerek
Çünkü Fenerbahçe’nin karşısında kimliğini yitirmiş, ne yaptığını bilmeyen, organize olamayan bir Sivasspor vardı. Bu oyuncuların yokluğunun önemli olup olmadığını değerlendirebilmek için, Fenerbahçe’nin Sivasspor’dan daha güçlü, daha yırtıcı bir rakip karşısında ne yapacağını görmek gerekirdi. Bu nedenle dünkü maçta tam anlamıyla bir fikir edinebilmek adeta imkansızdı.

Semih ve Uğur Boral’ı gerçekten de çok beğendim. Semih dünkü maçta gerçekten çok istekliydi. Takımını galibiyete taşımak için elinden geleni yaptı. Ancak Uğur Boral’ın üzerinde özellikle durmak istiyorum. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum’un artık Uğur Boral’a şans tanıması gerektiği kanısındayım. İkinci yarıda mı alır, 90 dakika mı oynatır bilemem. Ancak Uğur gibi hızlı ve dikine oynayan oyuncular futbolda her zaman bir artıdır. Bence sol kanatta Dos Santos-Uğur Boral ikilisiyle başlanabilir. Ancak orta sahada Alex gibi koşmayan bir oyuncu olması nedeniyle Uğur Boral, sistemin kurbanı oluyor. Uğur, Fenerbahçe’ye alışmış bir oyuncu. Yerinde oynadığı zaman da neler yapabileceğini herkese defalarca gösterdi. Ancak dediğimiz gibi orta sahasında koşmayan bir Alex’i bulunan Fenerbahçe’de teknik direktör Daum da korkak bir anlayışla ve tek forvetle oynuyor. Bu durumda da Uğur takımdan kesiliyor. Bence Fenerbahçe’nin her maçında oynaması gereken bir oyuncu.

YORUM YAZ