MENÜ

Kartal sıkıntılı, Fener çok rahat

Abone Ol Google News

Derbi öncesinde iki takımı karşılaştırdığımızda Fenerbahçe’nin rakibine oranla bir adım önde olduğunu görüyoruz. Çünkü ligde üst üste galibiyetler alan Sarı-Lacivertliler hem puan, hem de moral açısından daha iyi durumdalar. Taraftar desteği de onlardan yana. Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluğun en büyük adayı olur ve Bursaspor’un önüne geçer. Çünkü Bursaspor’un gelecek hafta Ali Sami Yen’de Galatasaray’la maçı var. Hatta beraberlik bile Fener’e yetebilir. Ancak Beşiktaş için aynı şeyleri söylemem zor. Siyah-Beyazlılar üst üste kritik puanlar kaybettiler, şampiyonluk yarışında ağır yara aldılar. Bugün Beşiktaş kazanamazsa her şey biter. 1 puan bile Kartal’ı kurtaramaz. Ancak Kadıköy’de alınacak galibiyet, tüm tabloyu tersine çevirebilir. Çok değişik bir lig yarışı var. Beşiktaş derbiyi kazanırsa, belki de Bursa’da Bursaspor’la ligin finalini oynarlar...

Haberin Devamı

Daum takımı toparladı
İki teknik direktörün de inandığı ve uyguladığı bir oyun şablonu var. Ama Daum’unki daha gerçekçi görünüyor. Çünkü Daum’un uyguladığı sistem Fener’e yarıyor, takıma maç kazandırıyor. Son haftalarda alınan sonuçlar şunu gösteriyor: Daum bu takımı iyi hazırlıyor, iyi çalıştırıyor ve ligin sonunu iyi getiriyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş çok değişken
Mustafa Denizli’nin şablonu ise belli değil! Herkes değişiyor, oyuncular değişiyor, mevkiiler değişiyor. Beşiktaş biraz daha farklı bir yol izliyor. Tabii bu durumda sakatlıkların da önemli rol oynadığını söylemek gerek. Beşiktaş’ın son haftalarda yaşadığı puan kayıplarına, Beşiktaş’ın bu değişkenliğinin de neden olduğunu söyleyebiliriz.

Gözleri puan cetvelinde
Kim ne derse desin, hocaların izleyeceği yol çok açık. Ne inandıkları sistem, ne de inandıkları oyuncu sahaya sürecekleri kadroyu belirleyecek. İkisi de puan cetveline göre takım kuracaklar ve sahaya sürecekler. Çünkü artık 4 hafta kaldı, kaybedecek bir şeyleri yok. Beraberlik Daum için ‘son’ anlamına gelmiyor, bu yüzden farklı bir yol izleyebilir. Ama Beşiktaş puan kaybederse üçüncü bile olma şansı yok!

Denizli cesur olmalı
Beşiktaş açısından ‘ölüm-kalım’ maçı bu derbi. Denizli’nin de cesaretli bir 11’le sahaya çıkması gerekiyor. İleri uçta Beşiktaş’ın becerikli isimleri oynamalı. Bobo, Holosko ve Tello kesinlikle ilk 11’de yer almalı. Eğer farklı bir yol izlenir ve Denizli defansı ön planda tutarsa şampiyonluğa inanmadığını kanıtlar. Eksik oyuncular Denizli’yi sıkıntıya sokmuş durumda. Elbette sakatlığı bulunan isimler planları sekteye uğratır. Ama Beşiktaş’ın zaten sıkıntılı bir kadrosu var. Fenerbahçe gibi oturmuş bir ekip değiller.

Alex’i kilitlemek gerek
Fenerbahçe’nin en büyük silahı Alex kuşkusuz. Brezilyalı futbolcu, hücumla orta saha arasında bir köprü oluşturuyor ve oyunu kuruyor. Bu nedenle Beşiktaş’ın hocası Mustafa Denizli duruma el koymalı ve bu futbolcuyu adam markajıyla durdurmalı. Eğer Alex boş bırakılırsa, Siyah-Beyazlı takımın başına çok iş açar. Tribünlere gelince... Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmalarda genellikle gerginlik olmuyor. İki takım oyuncuları arasında da tatsızlık yaşanacağını ve olay çıkacağını düşünmüyorum. Zaten ne maç öncesinde böyle tatsız bir ortam var, ne de gerginlik... Güzel bir maç izleyeceğiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ