MENÜ

Galatasaray yarışın dışında kaldı

Abone Ol Google News

Heyecanlı bir derbi oldu. Tansiyonu, atmosferi yüksek ama yine de maalesef futbol açısından vasatı aşan bir oyun olmadı. Galatasaray Kadıköy’de oynadığı taktikle orta alanı kalabalık tutup, kontrataklarla gol bulma çabasında olan taraftı. Bu sefer bu taktik tutmadı. Çünkü iyi mücadele etmelerine, iyi savunmalarına rağmen ofansif anlamda Galatasaraylı oyuncular bir şey üretemedi. Özellikle büyük beklenti içinde oldukları Misimovic ve Pino ikilisi fazla ortada gözükmediler.

Haberin Devamı

Servet’ten büyük hata
Bunlara orta sahada oynayan diğer oyuncular çok fazla destek veremeyince Galatasaray Servet’in yaptığı çok önemli bir hatayla Trabzonspor’a boyun eğmek zorunda kaldı. Galatasaray’ın oynadığı oyunu çoğu kişi beğense de beğenmedim. Özellikle Servet’in yaptığı bireysel hata Galatasaray’ın mağlup olmasına neden oldu. Milli takım seviyesine gelmiş bir oyuncunun böyle bir hata yapması beni şaşırttı. Trabzonspor’a gelince; Oyuna çok iyi ve agresif biçimde başladılar. Önde pres yapıp Galatasaray’a çok fazla topla oynama imkanı vermediler. Ama onlar da kalabalık Galatasaray defansı ve orta sahasını göbekten delmeye çalışınca pozisyon üretemediler.

Haberin Devamı

Şuursuzca saldırdı
Böyle oynayan, göbeği kalabalık tutan takımlara karşı pozisyon bulmak için kanatları kullanmak lazım. Çok iyi kanat oyuncuları olmasına rağmen Trabzonspor rakibini göbekten delmeye çalışınca zevk vermeyen bir oyun ortaya çıktı. Golü yedikten sonra Galatasaray oyun anlayışı ve disiplinini kaybedip şuursuzca rakibinin üstüne yüklenmeye başladı. Böylece arka bölümde inanılmaz açıklar verdi ve Trabzonspor bu açıklardan yararlanıp ikinci golü buldu. Trabzonspor’da Egemen, Jaja, Engin ve Umut’un performansı mükemmele yakındı diyebiliriz. Her iki takımı da mercek altına aldığımız zaman Trabzonspor Galatasaray’dan çok daha oturmuş bir görüntü verdi ve bunun neticesinde maçı kazandılar.

Tebrikler Şenol Güneş
Bu sonuçtan sonra Galatasaray’ın ligdeki şampiyonluk ümitleri iyice azalırken Trabzonspor hem liderliği kaptı hem de çok önemli bir rakibini zirve yarışının dışına itti. Trabzonspor son senelerde yakalayamadığı şampiyonluğu bu takım ve bu oyun anlayışıyla yakalayabilir. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve takımı tebrik etmek lazım.

YORUM YAZ