MENÜ

Futbolu bıraktığıma üzüldüm!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu kadar kötü bir derbiyi geçen seneden bu yana seyretmemiştim. Milyonlarca insanı televizyon başında tutmaya, binlerce insanı stada çekmeye hiç gerek yokmuş! Son derece zevksiz bir oyun, sahada iki korkak takım, korkak oyuncular... Futbol adına hiçbir şey yapmayan iki ekip, göz zevki vermeyen iki oyuncu topluluğu... Ne acıdır ki bunlar Türkiye’nin çok büyük iki camiası.

Fener’i biraz anladım da...
Futbol adına yoklarla dolu bir geceydi. Hadi Fenerbahçe’nin oyun anlayışını biraz anladım da Galatasaray’ın ne yapmak istediğini hiç anlayamadım. Fener kendi sahasına kapanıp, Güiza’yla bir kontra bulursa, sonuca gitmeyi planlıyordu. Galatasaray ise birbirine yardımcı olmayan bir oyuncu grubu gibiydi. Birbirlerinden kopuk ve çok formsuzdular. Gecenin kahramanı da Leo Franco’ydu! Pozisyonsuz bitecek maçı Fenerbahçe’ye hediye etti. Yanında kötü oynayan Caner, onlara eşlik eden Elano, Keita, Mustafa Sarp... Önde hiçbir şey yapmayan Jo... Sonradan giren Arda’yı da kötüler grubuna ekleyebiliriz.

Galatasaray inanılmaz kötüydü
İnanılmaz kötü bir Galatasaray vardı sahada. Böyle bir takımın böyle bir derbiyi kazanması, zaten mümkün değildi. İngiliz takımı(!) gibi Sabri ve Caner’in, Jo’ya şişirdiği topları gördükçe hayrete düştüm. İki bekten santrfora bu kadar top şişirildiğini ilk kez gördüm. Hadi şişirdin, önde basan oyuncu grubu lazım, o da yok. Galatasaray için söylenebilecek şey şuydu; yok oğlu yok! Rijkaard’ın, Caner’i 90 dakika oynatması inanılır gibi değil. Bu kadar kötü bir oyuncuda ısrar edilmesine anlam veremedim. Elano’nun kaç maçtır sahada varlığı yokluğu belli değil. Maddi anlamda takıma bu kadar zarar veren bir Brezilyalı zor bulunur.

Florya’da kaos başlar!
Fenerbahçe, daha akıllı, daha derli toplu ve ne istediğini bilen bir yapıdaydı. Alex ve Güiza’yla çabuk çıkıp, sonuca gitmeyi planlıyordu, planı işlemese de sonuca gittiler. Fenerbahçe’nin kazanması için Lugano ve Bilica’nın çok iyi oynaması gerektiğini söylemiştim, öyle de oldu. Önlerindeki Selçuk da çok iyi oynadı. Bundan sonra Fenerbahçe’nin yolu çok daha açık. Oyuncular bu galibiyetle psikolojik olarak çok rahatlamıştır. Galatasaray’ı ise bir kaos ortamı bekliyor gibi...

NOT: İlk defa dün akşam bu derbiyi izlerken futbolu bıraktığıma üzüldüm. Bu futbol standartlarında 40-42 yaşına kadar oynarmışım. Bu maça esir edilen milyonlarca futbolsevere yazık.

YORUM YAZ