MENÜ

Yunus Yıldırım'a tam not

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun sonu, iki takımın ligdeki konumuna baktığımızda iddiaları da kalmamış. Kötü bir sezon geçirmiş iki takım oyuncuları için belki de 3 hafta sonra bitecek sezonda kendi konumları da bir anlamda belli olacak. O yüzden kendilerini de göstermeleri anlamında, bu derbi maçı iyi bir fırsat gibi görünüyordu.

Taraftarlar da güzel ve keyifli bir maç izleyeceklerini düşünmüş olduklarından stadı doldurmuşlardı. Hava ve zemin mükemmel, yani iyi futbol için her şey mevcut. Gelin görün ki ilk 45 dakikada evlere şenlik bir oyun vardı. Tempo desen yok, pozisyon desen hiç oktu. Ancak ikinci yarıda farklı bir Beşiktaş izlemeye başladık. Özellikle Aurelio’nun golünden ve başlama vuruşundan sonra Guti’nin topu kaparak takımını atağa kaldırmasının ardından Simao’nun ikinci golü de gelince, Galatasaray oyundan tamamen koptu.

Ligdeki konumu ne olursa olsun, Galatasaray takımının yediği gol sonrasında başlama vuruşunda topu rakibe kaptırıp kalesinde tekrar gol görmesi anlaşılır gibi değil. Teknik direktör Bülent Ünder’in maçın sonunda ekranlara gelen kulübedeki görüntüsü Galatasaray’ın bu sezondaki görüntüsünün özetiydi. Yunus Yıldırım, Türkiye’deki hakem kadrosunun en deneyimlisi. Yıldırım’ın maç yönetim tarzına baktığımızda, genelde oyunu oynatmaya yönelik olduğunu anlıyoruz. Aslında bu olumlu bir anlayış, ancak bazen abartıya kaçıyor olması, oyuncuların gerilmesine neden olabiliyor. Bu da kararlarına karşı itirazların artmasını sağlıyor. Bu maçtaki performansı genelde iyiydi. Oyunu sürekli kontrolü altında tutmaya çalıştı. Oyuncuların iyi niyetli olmaları ve maçta kritik pozisyonların yaşanmaması da onun adına şans oldu diyebiliriz.

Bazı pozisyonlara bakacak olursak, 12’nci dakikada Quaresma, Galatasaray ceza alanı içerisinde Culio ve Çağlar’ın arasına girdiği anda Culio’ya takılıp düştü. Devam kararı yerindeydi. 22’nci dakikada Serkan, hızlı atağa kalkmak isteyen Quaresma’yı yandan tutup çekince, gördüğü sarı kart doğruydu. 40’ta önce Ayhan, Guti’yi arkadan çekti, sonrasında da Quaresma, Culio’yu aynı şekilde tutup çekti. Bu pozisyonlarda sarı kart kullanmalıydı. 57’nci dakikada Milan Baros, kendisine yapılan faul sonrası oyun devam edince aşırı itiraz etti. Sadece uyarı alan Baros 67’de yine itiraz edince bu kez sarı kart gördü.

YORUM YAZ