MENÜ

Uğur Boral'a yapılan penaltıydı

Abone Ol Google News

Daum, rotasyon beklentilerine sağ kanattaki taç atışlarını Kazım’a kullandırarak cevap vermiş! Maçın ilk yarısına bakıyoruz, sanki lig maçı değil de dostluk maçı!.. Kazım ile Mehmet Topuz’un direkten dönen topları bile maçı ne tempoya ne de heyecana sürükledi. 10. dakikada Alex’in ustaca asistliğinde Kazım’ın attığı gole, Antalyaspor, Fenerbahçe kalesine ilk defa giden Ali Zitouni’nin nefis kafa golüyle cevap verdi.

Haberin Devamı

Futbolcuların bunu bilmesi gerek
Fenerbahçe sağda Kazım solda da Vederson ile rakip kaleye yüklenmeye çalıştı ancak Mehmet Topuz, Santos ve Güiza’nın etkisiz futbolları, oyunu kendi alanında kabul eden Antalyaspor’a karşı bir türlü ciddi baskıyı oluşturamadı.

Fenerbahçe’de forma giyen oyuncuların, ceza alanı içerisindeki serbest vuruşlarda da, aut pozisyonlarında olduğu gibi, topun oyuna girebilmesi için ceza alanını tamamıyla terketmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Bunun bilgisizliğiyle -Bilica’nın hareketi- ikinci yarı başladı. Antalyaspor bu devrede Fenerbahçe’ye önde daha fazla baskı uyguladı. Uğur Boral ve Semih’in oyuna girmeleri ise Sarı-Lacivertliler’i 80. dakikadan sonra ateşleyebildi.

Haberin Devamı

Fenerliler’in usta hareketi
Alex’in iki ara pasını Güiza değerlendiremeyince maçın son dakikasında Antalyaspor oyuncularının akıl almaz şekilde Fenerbahçe ceza alanına yığılmalarından istifade eden 3 oyuncu, Alex’in yine ustaca yuvarladığı topa hamle yapıp, Antalya ceza alanına girdi. Güiza’nın verip, Semih’in attığı golle de Fenerbahçe Antalya’dan 3 puanla döndü. Bu pozisyonda Fenerbahçeliler’in topu kendi yarı alanı çizgilerinin gerisinde beklemesi ve ofsayta düşmemesi ustaca birer hareketti.

Hakeme gelince... Kazım’ın yardımcıya eliyle yaptığı, “Görmüyor musun?” şeklindeki harekete, yardımcısının uyarısıyla sarı kart çıkaran Yunus Yıldırım, buna benzer hareketler yapan Vederson ve Orhan Ak’ı ise sadece uyararak geçiştirdi.

Kartlarda standart yoktu
İlk yarıda Sedat’ın pozisyonuna yardımcı Alper Ulusoy yanlış ofsayt bayrağı kaldırarak Antalyaspor’un önemli bir atağını engelledi. Kaleci Polat’ın 76. dakikada elindeki topu kaybettikten sonra Uğur Boral’ı ceza alanı içerisinde tutması ise net bir penaltıydı. Bilica ve Yalçın’ı ceza alanı içindeki pozisyonda ikiliyi uyarayan Yıldırım’ın, topsuz alanda Yalçın’ın Bilica’ya yaptığı harekete sarı kart göstermesi doğru ancak Bilica’ya kart göstermesi yanlıştı.

YORUM YAZ