MENÜ

Tek suçlu Göçek değil!

Abone Ol Google News

MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ın son dönemde hakemler hakkında yapılan ağır açıklamaların ardından düzenlediği basın toplantısı hiç kimseyi tatmin etmedi. Ortalığın yangın yerine döndüğü, isyan etmeyen kulüp ve yöneticinin kalmadığı bir dönemde, “Hakemlerimiz geçen sezona göre daha başarılı” açıklaması traji komikti... İddia ettiğim bir şey var. Hakemlerin sezon içersinde aldıkları eğitim yeterli değil.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında hakemlik adına utanç gecesi yaşandı. Önünde en az 10 yıl hakemlik yapabilecek FIFA kokartlı bir hakemin nasıl ezildiği, cesaret ve geleceğinin yıpratıldığına şahit olduk. Skandallarla dolu kararlara imza attı. Şimdi tek suçlu Hüseyin Göçek mi? Fatura bu hakememi kesilecek? Bu ortamı hazırlayan esas suçlular ne olacak?

Yardımcılara dikkat!
Daha önceleri de söylemiştim, Serkan Gencerler ve onun gibi birkaç yan hakem, maçın önüne ve orta hakeme üstünlük sağlamaya çalışıyor. Ancak yöneticiler oralı bile olmuyorlar. Bu kardeşlerim de ara ara sahne alıp burada olduklarını bir güzel hissettirip rollerini oynamaya devam ediyorlar. Oynanan diğer maçlara baktığımızda ise Manisapor-Galatasaray’da ilk yarının son dakikasında yardımcı Erhan Sönmez, Isaac için yanlış bir ofsayt bayrağı kaldırdı. Cüneyt Çakır, Bursaspor-Gaziantep maçında çok tedirgindi. En son kupa maçında olaylar yaşamış, saldırıya uğramış bunun üzerine Bursaspor yöneticileri ceza almıştı. Fakat bu MHK bunları çetele olarak tutmuyorki. Tutmuş olsa bu maça vermez, verse bile iç sahaya değil deplasmana gönderirdi.

Haberin Devamı

Özgüç penaltıyı atladı
Diyarbakır-Kayserispor karşılaşmasında Bünyamin Gezer, Makukula’nın penaltı beklentisine oynatarak doğru karar verdi. Fırat Aydınus, Antalya-Denizli müsabakasında Roberts’a kaleciyi engellediği için gösterdiği sarı kart doğruydu. Ankaragücü-Eskişehir’de Hakan Özkan ve İstanbul Belediye-Gençlerbirliği maçında da Kamil Abitoğlu sonuca herhangi bir etki etmediler. Özgüç Türkalp ise fena götürmediği maçta Trabzonlu Engin’in cezaalanında Cenk’e yaptığı darbeyi doğru değerlendiremediği için Kasımpaşa lehine penaltıyı atlayıp, neticeye tesir eden hata yaptı.

YORUM YAZ