MENÜ

Penaltıyı yedi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ceza alanı içerisinde İbrahim Toraman, Mehmet Topal’ı arkadan tutarak yere indirdi, devam kararı yanlıştı. Aydınus net bir pozisyonda penaltıyı vermedi.

Fırat Aydınus oyuna sinirli ve agresif bir başlangıç yaptı. 3. dakikada İbrahim Toraman’ın Caner’e dikkatsiz hareketi sonrasındaki faul kararı doğruydu. 6. dakikadaki Neill-Fink mücadelesi sonrasındaki faul kararı da yine yerindeydi. Ancak Neill’a uyarı yapınca seyircilerde de, “O zaman neden kart göstermedin?” diye bir tepki oluşmasına neden oldu. Uyarıyı daha yumuşak yapmalıydı. 23. dakikada Tarık Ongun’un önünde Nobre ikili bir mücadele sonrasında yerde kalınca yardımcı da faul verdi. Yardımcının kararına uymayan hakem oyunu devam ettirerek doğru bir karar verdi. 28. dakikada Tello, Barış’a faul yaptı. Aynı dakika içerisinde bu defa Barış, Tello’ya bir faul yaptı. Hakem iki oyuncuya da sarı kart gösterdi. Tello’ya gösterilen sarı kart doğru ancak Barış’a gösterilen sarı kart gereksizdi.

Üzülmez’in pozisyonu faul değildi
38’de İbrahim Üzülmez’in Holosko’ya yaptığı ortada bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Franco topu iki hamlede kale çizgisi üzerinde kontrol etti. Beşiktaşlılar’ın gol beklentisine hakemin verdiği devam kararı doğruydu. Nobre’nin direkten dönen kafa vuruşunda Emre Güngör’e net bir faulü vardı. Ancak hakem bunu göremedi. 46. dakikada Toraman’ın Arda’ya bir teması oldu. Hakemin devam kararı yanlıştı. Çünkü İbrahim Toraman’ın topa hiç müdahalesi yoktu. Faulü gerektiren bir hareketti. 58. dakikada Uğur’un ayağından sekip kornere çıkan pozisyonda kale vuruşu kararı yanlıştı, köşe vuruşu olmalıydı. 61’de İbrahim Üzülmez top önünde koşarken Keita da arkasındaydı. Üzülmez’in oyuncuyu kontrol edeyim derken eliyle Keita’yı görmeden yüzüne karşı bir hamlesi oldu. İsteyerek yapılmamış bir hareket olduğu için oyunun devam etmesi gerekirdi.

Skora doğrudan etki etmiş oldu
62’de maçın en ciddi pozisyonu yaşandı. Beşiktaş ceza alanı içerisinde İbrahim Toraman Mehmet Topal’ı arkadan tutarak yere indirdi, devam kararı yanlıştı, net penaltı olması gereken bir pozisyondu. Sonuçta Aydınus’un zaman zaman bazı faul hareketlerinde hatalı karar vermiş olması kabul edilebilirdi. Ancak Toraman’ın, Topal’a yapmış olduğu net penaltıyı vermeyerek skora direkt etki eden bir hata yapmış oldu.

YORUM YAZ