MENÜ

'Özkahya penaltıları atladı'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mersin İdman Yurdu 28 yıl aradan sonra Fenerbahçe’ye ev sahipliğini oyunun başında ısınırken sakatlık endişesi yaşayan Hakan Arıkan’ın 4. dakikadaki ikramı ile gösterdi. Sonrasında gayet kendi akışında giden maçta bu kez Halis Özkahya sahne almaya başladı. Önce 7. dakikada Ziegler’in ortasında kaleci Hakan topa dikkatsiz bir hamle yapıp Özer’e müdahalede bulundu. Bu hareketin karşılığı bir penaltı olması gerekirdi. Bu kez Nduka Fenerbahçe kalesini tam karşıdan gören bir noktada Bekir ile Baroni’nin ikili sıkıştırması ile yerde kaldı. Net bir faul. Ancak devamında lehine bir faul kararı verdi ki bunun faulle uzaktan yakından ilgisi yoktu.
En ciddi pozisyonlardan biri 41. dakikada yaşandı. Bekir ile Beto’nun normal ikili mücadelesinde gereksiz faul kararı sonrasında kullanılan atışta kaleye giden topa Bekir kolu ile beraber elini açıkça kullanıp, topla bilerek oynadı. Yüzde 100 penaltı ve Bekir’e de sarı kart olmalıydı. Fakat hakem gidip Moritz’e itirazdan sarı gösterdi.
İbrahim Kaş 53. dakikada Alex’in yüzüne acımasızca dirsek vurarak kırmızı kart görmesi gerekirken bir kaç dakika sonra Emre’yi arkadan tutup çekince ikinci sarıdan atıldı. 58. dakikada Zurita’nın elle kaleye gönderdiği pozisyonda gol iptali ve gördüğü sarı doğruydu. Ancak aynı Zurita 66. dakikada bu kez bir hava topunda Emre’ye kontrolsüzce dirseğiyle vurdu. Bu hareketin karşılığı da en az sarı olmalıydı. Hakemden sadece faul kararı geldi, Zurita da oyundan atılmaktan kurtuldu.

YORUM YAZ