MENÜ

Ofsayt yanlış, penaltı doğru

Abone Ol Google News

Başarılı futbolcu, topun daha fazla bizde kalması için çabalayarak, bir taraftan elleri ile takım arkadaşlarına da sakin olması yönünde uyarılar yapmaya başladığını gördük. 10. dakikadan sonra Milli Takım’ın aklına pas yapmak gelince, oyunun temposu da düştü, rakibin hızı da kesildi. Maç, 1 puan üzerine bütün oyun planlarını kuran Milli Takım’ın istediği şekle geldi. Grupta 2’nciliğin büyük ölçüde belirlenebileceği bu maça UEFA, iyi bir hakem görevlendirerek, Platini’nin de karşılaşmayı izlemesiyle verdiği önemi göstermiş oldu.

Haberin Devamı

Hakemi hiç konuşmayacaktık ama...
İspanyol Mayenko’nun doğru zamanlardaki kararları oyunun gerginleşmeden kendi halinde gitmesini sağladı. Özellikle son dakikalarda yaşanan iki kritik pozisyon olmasa, belki de hakemi hiç konuşmayacak olacaktık. 23. dakikada Guus Hiddink’in ceketini çekerek, Burak’a penaltı beklediği pozisyonda rakibini çeken Burak’tı.

50. dakikada Yekta’nın arkadan kayarak rakibine yaptığı faulde, önce oyunu avantaja bırakan hakem, avantajın kaybolduğunu görünce faulü verip Yekta’ya sarı kart göstermesi doğruydu. 84. dakikada maçın iki kritik pozisyonundan biri yaşandı... Topla buluşan Harnik ofsaytta değildi, golün iptali yanlıştı. Bu kez
89. dakikada Burak, rakip ceza alanı içerisinde topla buluşup kaleciden kurtulmaya çalıştığı anda, ayaklarına yapılan dikkatsiz hareket sonunda yerde kaldı. Hakemin verdiği penaltı ve kaleciye gösterdiği sarı kart yerindeydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ