MENÜ

Ofsayt kararı doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belluschi, kaydettiği golde santim hesabıyla ofsayt pozisyonunda. Göçek, cesaret gösterip golü iptal etti. Ancak Bekir’e erken gösterdiği kart sebebiyle, hak ettiği pozisyonda oyundan atamaması tam bir cesaretsizlik ürünü.

Maçın ilk yarısında Bursaspor’un Belluschi ile bulduğu golün ofsayt gerekçesiyle iptali, hakem sözcüğüyle ‘şüpheli’ pozisyondu. Burada yardımcı hakem, kararını oynatmaya yönelik olarak kullanmış olsaydı, yine de hoşgörülü karşılanırdı. Ancak pozizyonda çok az da olsa Belluschi’nin önde olduğu görülüyor. Yani Göçek’in iptal kararı doğru. Bir diğer pozisyonda Hüseyin Göçek, Bekir’e çok ucuz bir kart gösterdi. Ancak 45+1’de kornerden gelen topu kaleci Harun oyuna çabuk ve hızlı sokmak isterken aynı Bekir buna engel oldu, Göçek de serbest vuruş kararı verdi. Şimdi hocamıza sormak istiyorum. Bu kararda Bekir’e sarı kart gerekmez miydi? Öncesinde gereksiz yere kart gösterirsen, esas gösterilmesi gereken kartı da gösterememiş olursun! Penaltı veya ofsaytta hakemlerin yorum hatasını anlarız. Ancak net kart görmesi gereken oyuncuyu oyundan atabilmek için birazcık cesaretli olmak gerekir.

Caner’in Volkan’a hareketi faul

32. dakikada Caner havadan gelen topa bakıyor olmasına rağmen kontrolsüz biçimde Volkan Şen’in ayaklarını yerden kesti. Pozisyon hem yardımcının, hem de hakem Göçek’in görüş alanı içerisinde. Pozisyon bir hakemden kaçsa, diğerinden kaçamayacak kadar açık ve net. Volkan Şen ayakta kalabilse, belki de ciddi bir tehlike oluşturabilecekti.

Yükselen tempo Göçek’i gerdi

İkinci yarıda Caner’in ofsayt diye iptal edilen kararı doğru. Hüseyin Göçek’in belki de oyun içerisinde verdiği en doğru karar, Serdar Aziz-Harun-Sow üçlüsünün içinde bulunduğu pozisyonda Webo’nun golündeki kararıydı. Çünkü oyunda mücadele ve tempo artıp sinirler tavan yaptığında, Göçek de geriliyor. Telaşlı ve heyecanlı tavırlarla oyun kontrolünde sıkıntı yaşıyor.

YORUM YAZ