MENÜ

MHK, Aydınus'un da arkasında duracak mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

23. haftada yine neticeye tesir edecek hakem hataları gördük... Maç değerlendirmelerine geçmeden önce şunu söylemeden edemeyeceğim. MHK’nın doğru düzgün bir planlama içerisinde olmadığı bir gerçek. Öyle ki, yapmış oldukları hakem atamaları ortada... Fırat Aydınus’un arka arkaya görev aldığı son üç maçına bakalım: Bursa-Trabzon karşılaşmasında Umut’un topa eliyle müdahalesine ‘devam’ deyip neticeyi etkiledi. Ardından Aydınus, ödül gibi Beşiktaş-Galatasaray maçına görevlendirildi. İki büyük hatasına rağmen MHK kalkıp, İstanbul Belediye-Fenerbahçe maçına da onu atadı. Bu maçta da neler yaptığını gördük. Uzun süredir söylüyoruz; adamın ciddi bir problemi var gibi... Merak ettiğim bir başka konu ise Kayseri-Galatasaray maçından sonra eleştirilerin hedefi olan Tolga Özkalfa’nın arkasında duran MHK, bakalım Fırat’a da destek verecek mi?

Uilenberg hayranlığı
Son haftalarda hakem camiasında Uilenberg diye bir isim konuşuluyor... Futbol Federasyonu’ndan maaş almak kaydıyla ayda bir Türkiye’ye gelerek hakem ve gözlemcilere eğitim veriyor ve bazı maçları izliyor. Fırat’ı Beşiktaş-Galatasaray maçında izlemiş ve fena bulmamış, MHK da hemen Belediye-Fenerbahçe karşılaşmasına atamış, bu hakemimizi... Burası Türkiye, Uilenberg’in Hollanda’sı değil. Bu insandan yararlanmak mı isteniyorsa, yılda 2 veya 3 kez gelir, dersini verir ve gider. Yapılan bu çalışmaların göz boyamadan öteye gitmediğini görüyoruz.

Duran’ın dikkatine!
Gelelim maçlara... Antalya-Trabzon maçında Halis Özkahya 90. dakikada, Bordo-Mavililer’in lehine verilmesi gereken penaltıyı es geçti. Kayseri-Beşiktaş karşılaşmasında, bu zamana kadar yönettiği maçlar içerisinde en iyi performansını sergiledi, İlker Meral... Galatasaray-Kasımpaşa mücadelesinde, Kamil Abitoğlu başarılıydı. Koray’a gösterdiği kırmızı ve penaltı kararı doğruydu. Ancak Keita’nın 4. golü ofsayt, gerçi neticeye tesir etmedi ama yardımcı Bahattin Duran’ın daha dikkatli olması gerekirdi. Bursaspor-Sivasspor müsabakasında Abdullah Yılmaz’a iş düşmedi. Oyuncuların da iyi niyetleri, Yılmaz’ın hatasız maç yönetmesini sağladı.

Alkışlar Müftüoğlu’na...
Haftanın en zor ve kritik maçlarından biri Manisa-Diyarbakır arasında oynandı... Kuddusi Müftüoğlu bu karşılaşmada yönetimiyle gayet başarılıydı. Yiğit’in Manisa adına attığı golde de ofsayt yok. Gaziantep-Eskişehir müsabakasında Tolga Özkalfa, Gençlerbirliği-Ankaragücü derbisinde de Yunus Yıldırım, hatadan uzak, başarılı bir 90 dakika yönetti.

YORUM YAZ