Kırmızıyı bırak, ciddiyetsizliğe bak!
Haberin Devamı ›
Maçın Rus hakemi, oyunun kontrolünü maç boyunca elinde tutmayı başardı. Gösterdiği kartlarda ve faullerde, genelde standardı yakaladığını söyleyebiliriz. Hakem şansı da yanındaydı. Maçın tek golündeki; bekleyip, pozisyonun sonucunu görerek avantaj oynatması maç notunu yükseltti. Rus hakem Nikolaev, çok başarılı bir maç çıkardı.Pozisyonlara gelince... 17. dakikada Bekir’in, rakibini topu kurtardıktan sonra çelmeyle hareketine gördüğü sarı kart doğruydu. 23. dakikada Jemal’in, Dia’ya arkadan sarılıp, durdurması doğru sarı karttı. 37. dakikada Stoch’un topu ayağından açtıktan sonra kontrolsüz olarak tabanı ile rakibine sert hareketine gösterilen sarı da doğruydu. 40. dakikada Young Boys’un kazandığı gol öncesinde, Rus hakem açısından şanslı bir dakika yaşandı. Rakip takım hızlı bir şekilde atağa kalktığı anda sarı kartı bulunan Bekir taç çizgisi kenarında rakibine sert bir hareket yaptı. Fakat top daha ilerideki Young Boys’lu Bienvenu’a gelince hakem de avantaj oynattı. Böylelikle pozisyon rakip takım lehine golle sonuçlandı.
Stoch kızarmayı hak etti
53. dakikada Stoch, rakip ceza alanı içerisinde rakip oyuncunun hiç teması olmadan kendini yere bırakıp, penaltı bekleyince hakem doğru olarak aldatmadan sarı gösterdi. Daha önceden de sarısı olan Stoch, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 77. dakikada Bilica’nın rakibini formasından tutup çekmesi yine yerinde bir sarı karttı. Sezon başında, geçen sezonun son haftasında kaçan şampiyonluk sonrasında Fenerbahçe Yönetimi, daha önceden 3 yıllık anlaşma yaptığı Daum’u kaçan şampiyonluğun sorumlusu gibi gösterip takımdan ilişiğini kesip, yerine Sarı-Lacivertli camianın beğenisini ve sempatisini kazanmış olan Sportif Direktör Aykut Kocaman’ı teknik direktörlüğe getirdi. Fakat sezon öncesinde Dia ve Stoch transferi dışında pek de takıma yıldız olabilecek bir transfer gerçekleştiremedi. Nasılsa transfer dönemi devam ettiği süre içerisinde Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantilemiş gibi düşündükleri için bu tip transferlere şu anda pek de önem vermediler. Ama futbolda hiç birşeyin garantisi olmadığı bu müsabakadaki sonuçla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Transfer şart...
Sonuçta çok önemli bir dönemeci geçememiş olmak, hem Türk Futbolu hem de Fenerbahçe açısından negatif bir ortam ortaya çıkarmış oldu. Fenerbahçe, Süper Lig’de de bu tip kötü sürprizleri yaşamak istemiyorsa, işi şansa bırakmadan erken davranıp gerekli transferleri; özellikle iyi bir golcüyü takıma hemen kazandırmalı!










