MENÜ

Keita'nın pozisyonunda karar doğruydu

Abone Ol Google News

Galatasaray’da Mehmet Topal ile Mustafa Sarp aynı özellikleri taşıyan futbolcular. İkisi de çok koşup, çok mücadele ediyorlar. Kewell’ın bu ikiliye fazla yardım etmemesi bile, çok fazla sırıtmıyor. Arda’nın müthiş oyun zekası, rakip kale için her an tehlike oluşturabiliyor.

Haberin Devamı

Eskişehir’in itirazı boşunaydı
Eskişehirspor maçının ilk yarısında da, Galatasaray’lı oyuncuların arzulu ve istekli oluşları, oyunu rakip kaleye yığdı. Bu yarıda futbolun tüm özelliklerini yerine getirmeye çalışan bir Galatasaray vardı sahada. Uzaktan şut deneyip, verkaçlar ile sağdan ve soldan çizgiye inip, toplar keserek tehlike yarattılar. Keita sürat, çabukluk ve topa hakimiyeti mükemmel bir oyuncu. Orta alandan aldığı topu rüzgar gibi götürüp, yaptığı asistte Eskişehirspor’lu Vucko’nun da yardımıyla Nonda golü attı. Bu gol öncesinde Eskişehirsporlular’ın, ‘topun taç çizgisinden çıktı’ itirazları, boşunaydı. Çünkü; dışarıda sayılması için, topun tamamının çizgi dışına çıkması gerekir. Pozisyonda topun tamamı çizgiyi geçmemişti. İlk yarı kendi yarı alanında kalan Eskişehirspor, ikinci devre ile birlikte oyunu dengelemek isteyip, rakip kaleye gitmeye başlayınca Mehmet Yılmaz’la golü buldu.

Haberin Devamı

Bu golden sonra Rijkaard, Baros’u da oyuna sokarak üstünlük golünü bulmaya çalıştı. Ancak ilk yarının aksine, Galatasaray ikinci yarıda istediği baskıyı kuramadı. Cüneyt Çakır oyuncuları uyarırken ve kart gösterirken yüz mimiklerini çok fazla kullanıyor ve sırıtıyor.

Bu hareketi futbolcuları tahrik edebilir, buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hakemin oyun sahasındaki ve yedek kulübesindeki futbolculara sarı ve kırmızı kartlarını kullanma hakkı var.

Çakır maçı kötü yönetmedi
Saha kenarına alınan Ümit Karan’ın, yedek kulübesinde hakemin bir kararına yapmış olduğu bir itirazdan sonra, gördüğü sarı kart doğruydu. Baros’un penaltı beklediği pozisyonda da Cüneyt Çakır’ın vermiş olduğu karar yerindeydi. Çek futbolcu ayağını o pozisyonda çimlere vurdu, herhangi bir müdahale yoktu. Faullerde bir kaç hatalı karar vermesine rağmen, hakem Cüneyt Çakır bu 90 dakikada fena bir yönetim göstermedi.

YORUM YAZ