MENÜ

Hakemlik maç değildi

Abone Ol Google News

Oyunun ilk 5 dakikası denk bir mücadele gibi görünür oldu. Ancak daha sonra fizik üstünlüğünü hissettirmeye başlayan Wolfsburg, her alanda Beşiktaşlı oyunculara baskıyı kurunca bir ara Siyah-Beyazlılar kendi yarı alanından rakip alana geçmekte oldukça zorlandı. Aslında Beşiktaş’ın mevcut kadrosuna baktığımızda oyuncuların sahaya yansıtmış oldukları performanstan fazlasını bekler bir düşünce var. Bence oynayan tüm futbolcular ellerinden geldiğince, kendi kapasiteleri ölçüsünde bunu mücadele etti. Bu kadro ve oyunla ligde yarışmacı olabilirler. Ama Avrupa’da istenen ve beklenen başarıların yakalanabilmesi sadece hayal olur. Bu yüzden, bu maçla ilgili oyun kurgusunda kimin nerede oynadığını, hangi futbolcu oynasaydı iyi olur ya da kadro tercihiyle değişikliklerin eleştirilmesini, bir kenara bırakmak lazım. Çünkü Wolfsburg, hem kadro olarak hem de fizik kondisyon açısından Beşiktaş’tan daha üstün bir takım.

Haberin Devamı

Gereksiz kartlar gösterdi
İkinci golden sonra, sezon başından bu yana taraftar stresini ve baskısını üzerinde fazlasıyla hisseden Kartal, protestoları bir kez daha yaşamaya başladı. Aslında Beşiktaş taraftarının bu tavrı, bundan sonraki lig maçlarında oyuncular açısından tam bir korku filmi gibi olacağa benziyor.

Karşılaşmanın İspanyol hakemi Mallenco, maç içerisinde pozisyonlara yakın olup genelde doğru kararlar verdi. İkili mücadelelerde zaman zaman oynatması gereken durumlarda faul çaldı, ancak bir iki avantajı da doğru değerlendirdi. İbrahim Kaş’ın rakibini tutup çekmesinden dolayı gördüğü sarı kart kesinlikle doğruydu. Uğur İnceman’ın ise yaptığı sert müdahaleden gördüğü kart da yerindeydi. Ancak Misimovic’in Serdar Özkan’a yaptığı hareketten dolayı gördüğü sarı kart gereksizdi.

Haberin Devamı

Taraftar artık baskı yapmamalı
Özellikle de Tello’nun sarı kartında, Şilili oyuncu rakibine zamanlama hatasından dolayı bir hareket yaptı. Hatta pozisyonun devamında ayağını çekerek rakibini koruma isteğinde olmasına rağmen teması vardı. Hakem de bu pozisyonu sarı kartla değerlendirdi. Sadece faul vermesi gereken bir hareketti.

Hakemi bir yana bırakırsak, sonuç olarak Beşiktaş Süper Lig’de hala yarışmacı konumunda olan ve zirve için mücadele eden bir takım. Özellikle de önümüzdeki iki hafta da ciddi rakiplerle maçları olacak. Siyah-Beyazlı taraftarların, sezon başından beri inişli çıkışlı maçlar yaşayan oyuncular üzerindeki baskısını artık bırakması ve destek olması gerekiyor.

YORUM YAZ