MENÜ

Biri doğru biri yanlış

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın 11. dakikasında Mijailovic ceza alanı içerisinde top Nani’nin ayağındayken kayarak hamle yapmaya çalıştı. Topla oynayamayacağını anladığı anda ayaklarını bükerek hem Nani’ye hem de topa müdahale etmeme isteğini gösterdi. Aydınus’un penaltı vermeyerek oyunu devam ettirmesi bence de doğru karar. Yalnız penaltı da çalmış olsaydı kimse bir şey diyemezdi.

Kontrollü olmalıydı

Aynı Mihajlovic 57. dakikada ise Fernandao’nun kontrol ettiği topa net biçimde eliyle müdahale etti. Verilen penaltı kararı net ve tartışmasız. Fırat Aydınus’un Mijailovic’e sarı kart göstermemesi eksik kaldı. Maçın içerisinde konuşulacak ve kritiği yapılacak en önemli pozisyon Mabiala’nın gördüğü kırmızı kart. İkinci sarı kart ve gördüğü kırmızı kart pozisyonunda pozisyon almaya çalışan Fernandao’ya eliyle ve vücuduyla kontrolsüz hareketini net bir şekilde gördük. Karar doğruydu ve Mabiala’nın daha kontrollü olması gerekirdi.

Sekmiş olsa dahi...

Maçın son dakikalarında Fenerbahçe ceza alanı içerisinde Hasan Ali Kaldırım’ın dizinden sekerek eline temas eden pozisyon, MHK’nin devre arasında hakemlere verdiği talimatlara göre panaltı olması gerekirdi. Çünkü hakemlere şu söylendi; “Kol vücuttan açıktaysa, açı genişletiyorsa vücudun herhangi bir yerinden sekmiş olsa dahi elle oynama olacak şekilde değerlendirin” denmişti. O yüzden bu pozisyon sonrasında penaltı kararı gelmeliydi.

YORUM YAZ