MENÜ

Baroni'nin golü tartışılmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk 5 dakikada Cangele ile Kayserispor tehlikeli oldu, Fenerbahçe kalesinde... Özellikle bu anlarda ve oyunda kaldığı süre içerisinde Önder’in performansı gayet başarılıydı. Aslında üç büyükleri Anadolu ekipleri arasında zorlayabilecek ender takımlardan biri olarak gösterilen Kayserispor’un iki forveti Makukula ve Cangele, sanki ofsayt ile anlaşma imzalamışcasına defalarca ofsayta yakalandılar. Bilica’nın eksikliğini Önder aratmadı ama Alex’in yokluğu bir kez daha ortaya çıktı. Alex olmayınca Daum, Kazım’ı onun yerine, Güiza’yı da ileride oynattı. Ancak İspanyol golcü kötü bir performans sergiledi. Gökhan Gönül zaman zaman sağ kanattan ileriye destek verirken, soldaki Carlos aynı desteği gösteremeyince Fenerbahçe istediği baskıyı Kayserispor’a karşı bir türlü gerçekleştiremedi. Emre’nin maç boyunca kişisel becerisi ve gayretini oyuna yansıtma isteği, Fenerbahçe’nin zaman zaman Kayserispor kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulmasını sağladı. O da sadece ilk 45 dakikadaydı...

MHK duyarsız kalmamalı
İkinci yarıda Kayserispor’un daha canlı ve istekli olduğu görüldü. İlk devre Souleymanou’nun büyük hatasından bir gol, ikinci 45’te de Carlos’un gereksiz yere penaltı golü, iki takım adına yapılan hatalar olarak göze çarptı. Kayserispor beraberlik golünden sonra girmiş olduğu net pozisyonları cömertçe harcamasa, bu müsabakadan galip bile ayrılabilirdi. Emre ve Volkan dışındaki Fenerbahçeli futbolcular, Galatasaray maçından sonra sanırım ligin bittiğini düşünmüş olmalılar ki, sahada hiç görünmediler. Kazım hakemin vermiş olduğu bir faul sonrasında elleriyle gözlerini işaret ederek diyor ki, “Ben topa bakıyorum.” Tolga Özkalfa ne yapıyor? Kazım’a sarı kart gösteriyor. Kazım daha önce de benzer bir nedenden sarı gördüğünde yazmıştım; oyuncunun bu hareketi bir protesto içeriyor mu, içermiyor mu? Bu klasmanda maç yöneten hakemlerin bunu bilmesi ve algılayabilmesi gerekir. Ancak MHK da bu duruma duyarsız kalmadan, en kısa zamanda hakemlere eğitim vermeli. Çünkü bu hareket sportmenlik dışı bir hareket değil.

Penaltı kararı doğru

Carlos’un ceza alanı içerisinde Cangele’yi omzundan tutması ve çekmesi bir penaltıyı gerektirirdi. Hakemin kararı doğruydu.Ancak hakemin pozisyonu çok net görmesine rağmen yardımcı hakemin uyarısıyla gecikmeli olarak penaltı kararı vermesi hakem adına güvensiz olduğunun belirtisiydi. Baroni’nin topa vurduğu anda yardımcı ceza alanı ön çizgisi hizasında ve ortalama kale çizgisine 18 metre uzaklıktaydı... Kalecinin topu sektirip, kale içerisinden topu çıkartmasındaki hızı ve doğru karar vermesi Baki Tuncay Akın adına büyük bir başarıydı.

YORUM YAZ