MENÜ

2 penaltı güme gitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın daha 2. dakikasında Umut Bulut’un dirseği, 48. dakikada da Melo’nun Serdar Özkan’a müdahalesi net penaltıydı. Tribünde seyirici olmayınca, Halis Özkahya bu iki penaltıyı pas geçti.

Seyircisiz maçlar hakemler açısından çok kolay geçer. Ne bir baskı vardır ne de tribünlerden gelecek olan yoğun tepki. Çoğu hakem bu tip maçları yönetme arzusu içinde olur her zaman. Karşılaşmanın seyrini etkileyecek 3 önemli pozisyon vardı. 2, 48 ve 60. dakikalarda. Bu karşılaşma eğer dolu tribünler önünde oynansaydı, hakemin kararı kesinlikle Eskişehirspor’un lehine olurdu. 2. dakikada Umut Bulut üzerine gelen topa dirseğiyle müdahalede bulunuyor. Hem topun geliş mesafesi uzak hem de kasti hareket var. Hakem Halis Özkahya’nın penaltı vermesi lazımdı.

Tarık’ın pozisyonu da çalınabilir

48. dakikada, Serdar Özkan, Galatasaray ceza alanı içerisine süratli bir şekilde giriş yapıyor. Bu esnada Felipe Melo, ustaca Serdar’ın hem ayağına ters biçimde basıyor hem de eliyle rakibinin gidiş yönünü engelliyor. Sambacı üstüne üstlük masum bir şey yapmış gibi iki elini de havaya kaldırıyor. Halis Özkahya buradaki penaltıyı da pas geçiyor. 60. dakikada ise Tarık ile Mori kıran kırana bir mücadele yaşıyor. Her iki futbolcu da topa aynı zamanda hamle yapıyor. Tarık bu karambolde Mori’nin kafasını kollarının arasına alıyor. Bu pozisyonu hakemin inisiyatifine bırakmakta fayda var. Fakat penaltı verse kimse bir şey diyemez.

YORUM YAZ