MENÜ

Soruyoruz!

Abone Ol Google News

Galatasaraylılar 341, Fenerbahçeliler 147, Beşiktaşlılar 61, Sivaslılar 0 dakika oyunda kaldı. Evet, bir derbi var, önlem iyidir. Ama adalet bunun neresinde? Özel maç takvimi 1 sene öncesinde belirlenir. Beyaz Rusya’nın
2-3 ay önce rakip olarak seçildiği doğru mu? Hava, takım ve seyahat kolaylığı neden düşünülmedi? Isı -6 derece. Zemin uzaktan iyi görünüyor, ama topu yuvarlayınca sinsi bir katil olduğu ortaya çıkıyor. Hamit sezonu kapattı, Arda belirsiz? Buna değer miydi?

Haberin Devamı

Beyaz Rusya-Türkiye özel milli maçında 90 dakika boyunca oyunda kalan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşlı oyuncuların dakika dakika dökümüdür...
Galatasaray: Servet 90, Hakan Balta 90, Mehmet Topal 90, Sabri 68, Arda 3. Toplam 341...
Fenerbahçe: Aurelio 90, Selçuk 45, Gökhan Gönül 12. Toplam 147...
Beşiktaş: Serdar 61. Toplam 61...
Oysa ki biz onu çok farklı tanımıştık. Onun için herkes herşeyi söyledi şimdiye kadar. Ama kimse onun için “Çekindi” diyemedi. Biz onu cesareti ve kimseden çekinmeme özellikleriyle ve durum ne olursa olsun adaletten yana olan tavırlarıyla tanıdık.

Böyle açıklama olur mu!
Çarşamba günü Beyaz Rusya ile Millilerimiz özel bir maç yapacaktı. Cumartesi (yarın), Beşiktaş-Fenerbahçe, pazar ise Galatasaray-Gaziantep maçları vardı. Sivas da Kasımpaşa deplasmanına geliyor. Tek oyuncusu var Milli Takım’da. O da şampiyon adaylarından. Dinlenmek onların hakkı mı sadece? Bir de Milli patron önce öyle bir açıklama yaptı ki, kulaklarımıza inanamadık, “Derbi maçı var. Sakatlık olmaması için Beşiktaş ve Fenerbahçeli futbolcuları oynatmayacağım...”
İnsanın inanası gelmiyor değil mi?
O takımda başka Süper Lig ekiplerinde oynayan futbolcular da var. Hatta Avrupa’nın sayılı takımlarının yıldızları da var. Hadi diyelim ki elin oğlunun takımları bizi ilgilendirmiyor. Ya bizden olan takımların oyuncuları ne olacak? Olan da oldu zaten; Arda sakatlandı, Hamit sezonu kapattı. İstatistiksel olarak yaklaşırsak en fazla Galatasaraylı oyuncuların sakatlanma olasılığı vardı. Çünkü rakamlar onu gösteriyor; 341, 147, 61, 0...

Neden Beyaz Rusya?
İşin ilginci özel milli maçlar bir takvime bağlıdır ve 1 yıl önceden maç tarihleri bellidir. Ancak yaptığımız araştırmalar neticesinde öğrendik ki, Beyaz Rusya 2-3 ay öncesinde bulunan bir rakip. Yani Süper Lig takvimi belliyken. Ufak bir çocuk bile tahmin eder ki, şampiyonluk mücadelesi Üç Büyükler arasında geçecektir. Hadi diyelim ki, Milli Takım’ı kaynaştırmak gerekiyor, görev de kutsal. Böyle maçlar için uygun rakip bulunur. Yani hava, takım ve seyahatte zorlanmazsın. Beyaz Rusya grubumuzda oynayacağımız rakiplerimizin stiliyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir takım, hava -6 derece, yol en iyi şartlarda 4 saat. Bırakın oynayıp sakatlanmayı, yolculuk ve soğuk hava bile tüm milli kafileyi zorlar, oynayanları tabii ki daha fazla...

Katil zemine 2 kurban

Şimdi hocamıza sormazlar mı...
Derbi oynayacak futbolcuların canı can da, zaten anlamsız bir şekilde seyircisiz oynama cezasına çarptırılmış ve kimyaları bozulmuş, şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaraylı futbolcuların canı patlıcan mı?
Sürpriz şampiyon adayı Sivas’ın gözbebeği Mehmet Yıldız’ın 1 dakika bile o katil zemine çıkmaması Sivas adına bir avantaj değil mi?
Hamit Altıntop sezonu kapattı. Bayern Münih şokta... Belki Euro 2008’e bile yetişemeyecek.
Arda’nın Gaziantepspor’a karşı oynaması çok zor. Milli Takım yetkililerinin bile tavsiyesi bu yönde.
Onlar sakatlananlar. Bir de diğerleri var. Bakalım, sakatlığı nedeniyle Milli Takım’a gitmeyenlerden kaçı, bu hafta sonu takımlarında forma giyecek?
Göreceğiz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ