MENÜ

Saray'ın gammazları!

Abone Ol Google News

Son günlerde Galatasaray Camiası çok değişik bir problemle sarsılıyor. Hatta bu konu gündemi gelecek sezon UEFA’nın futbol takımına ceza vermemesi için yönetimin CAS’a yaptığı başvurudan bile çok meşgul etti!

Haberin Devamı

Kısaca özetlemek gerekirse... Bu sene Galatasaray Lisesi’nden 141 genç mezun oldu. Kulübe üye olmak için başvuru yaptılar. Tüzük gereği kendileri doğal üyedir. Galatasaray Lisesi’nde 2 yıl okumaları üye olabilmeleri için kâfidir. Prosedür gereği de form doldurmaları ve kendilerine 2 referans isim bulmaları gereklidir. Referansların isimleri ve icazetleri yeterlidir, imza teferruatın ötesine geçmez. Tüzükte de aksi bir emir yoktur.

Çocuklar formlarını doldurup, “Ben size referans 2 kişi bulurum” diyen, güvendikleri bir ağabeylerine evrağı teslim etmişler. Bu ağabey de sebebi çözülemeyecek şekilde art niyet ya da tembelliğe sığdırabileceğimiz sebeple referans sahiplerinin bilgisi dışında isimlerini bu formlara yazmış, yerlerine imza atmış. Sicil Kurulu da yaptığı inceleme sonucu bu aptallığı, durumdan vazife çıkararak ortaya çıkarmış. İşte bu aşamadan sonra da zurnanın zırt dediği noktaya gelmiş olay!

Haberin Devamı

Çocukları kullandılar

Referans isimleri habersiz yazan büyük hata yapmış. Bununla beraber Sicil Kurulu da işi kaşıyıp tansiyonu yükselterek hangi amaca hizmet ettiğini tam anlatamayarak bu 141 gencin üyeliğinin önünü kesmek için yetkisinin dışına taşmış. Şimdi diyeceksiniz ki; “Ortada bir sahtekarlık var ve sicil gereğini yapmış”. Ancak Galatasaray’da bu işler bu şekilde yürümüyor. Sicil Kurulu’nun içinde Galatasaray’ın geleneklerini bildiğinden emin olduğum arkadaşlarım var. Şunu düşündüklerinden kuşkum yok, “Ortada bir tuhaflık var. Bu tuhaflıkta 141 kardeşimin suçu yok, mağduriyetlerine izin vermesek ne olur?”. Tüm camianın samimi cevabının, “Hiçbir şey olmaz” olacağından en ufak şüphe yok. Yıllardır ne referans sahipleri ne de üye olacak yeni mezunlar birbirlerini tanımazlar. Bu bir teammüldür ve ağabey ve ablalar için Galatasaray Lisesi’nden mezun olmaları kardeşlerine referans vermek için yeterlidir. Bu sene ne oldu da teammüller dışına çıkıldı anlamak mümkün değil!

41 kişi mail gönderdi

Durumu öğrenen 41 referans sahibi kulübe mail göndererek, “Biz önerdiğimiz isimlerin arkasındayız” diyerek kardeşlerinin yanlarında olduklarını beyan ettiler. Şu ana kadar 55-60 isimlik referas listesinden tek bir kişi bile, “Bu iş benim bilgim dışında” diye yazılı bir bildirimde bulunmadı. Galatasaray’ın ananelerine hakim olduklarından kuşku duyulmayacak mevcut Sicil Kurulu’nun yangına körükle gitmesini camia asla unutmayacaktır. Bu çocuklara, tüzüğe aykırı bir şekilde, “Size 36 saat ek süre, yeni formlarla müracaatınızı yapın” demek ise suçu üzerlerine yıkma niyetinden başka bir şey değildir. Bu olayda hatalı bir başlangıç olsa da; lisede ilk ders olarak gösterilen ispiyonculuğun rezil bir şey olduğu gerçeğinden çok uzak kalmıştır Sicil Kurulu. Kaldı ki referans gösterilen isimlerin büyük çoğunluğu, referanslarının arkasında durduklarını gerek olmamasına rağmen yazılı olarak kulübe bildirmişlerdir. Kanunlara ve tüzüğe göre bu 141 gencin kulübe üye olmalarının önünde hiçbir engel yoktur. Öneri sahiplerinin icazeti yeterlidir. Rıza, işlemi hukuka uygun hale getirir. İmza sirküleri peşinde koşmak kanun bilmezlik ve kraldan çok kralcılıktır!

Haberin Devamı

Yönetim ve Sicil Kurulu bu çocukları bu sene üye olarak kabul etmezlerse suç işlemiş olacaklar ve yargı yolunun tercih edilmesiyle birçok kaosu da kulübe davet edeceklerdir. Galatasaray’da her şeyin affı vardır ancak kişisel hırslar için gencecik çocukların arkasına korkakça sığınmanın affı yoktur. Zamanında, “Ben Galatasaray Lisesi mezunuyum” beyanıyla kulüp ve derneğe üye olan, yalanı ortaya çıkınca dernek üyeliğinden çıkartılan, kulüp üyeliği ise genel kurulda affedilen şu anki yönetim kurulu üyesi Sayın Mahmut Recevik’in bu çocukların en büyük koruyucusu olacağından camianın kuşkusu yoktur.

Tüzük ne diyor?

MADDE 10: Üye olmak için başvuruda bulunan kişiler;

10.1) Aday üyenin üye olabilmek için gerekli niteliklere sahip olup olmadığını belirlemek üzere hazırlanmış basılı başvuru beyannamesini doldurmak; özgeçmişini, nüfus suretini, yetkili merciden alacağı adli sicil ve arşiv kaydını gösterir belgeyi bu beyannameye eklemek,

10.2) Beyannameye yazdığı bilgilerin doğruluğunu imza altına almak,

10.3) Kaydı açık en az 5 (beş) yıllık iki üye tarafından önerilmiş olmak,

10.4) Yeteri kadar fotoğraf vermek,

10.5) Mevzuat hükümleri uyarınca gereken durumlarda izin belgesi vermek ve başvuru beyannamesini Kulüpte kayıttan geçirtmek,

Haberin Devamı

10.6) Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak zorundadır.

Kaydı açık en az 5 (beş) yıllık her üye, bir takvim yılı içinde en çok 5 (beş) kişiyi üyelik için önerebilir.

YORUM YAZ