MENÜ

Ruh lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray OFK’yı eledi. Çok normal sonuç. Normal olmayan, ilk maçta 2-0’dan 2-2’ye gelen skor. İkinci maçta da yine 2-0 olan bir maç ve yumuşatılmış hali “Konsantrasyon kaybı”, bana göre ise “Ruhsuzluk” olan davranışın sonucunda yenilen 1 gol. Takiben korku filmi başlıyor. Maçı seyreden tüm Galatasaraylılar o anda gol atmayı değil yememeyi düşünüyor, hatta yememek için bütün bildiği uğurları deniyor, duaları ediyor.

Mutlu son; Galatasaray maçı 5-1 kazanıyor. Karnaval havası. Goygoycuların fikri; Galatasaray zoru başardı, Avrupa yürüyüşüne başladı, ısırdı, yedi, ezdi, büzdü. Sanki bir saat önce zor nefes alan takım, gerçek büyücüsüyle (Kewell) ayağa kalkarken goygoycular herhalde maçı bırakmış, çiş molasına gitmişlerdi. Sonra tokat gibi bir açıklama, hem de Aslan sürüsünün en yetkili ağzından, Rijkaard’dan... “Onlar da kazanabilirdi”. Eee, disiplini sağlayamasa da sağlayamadığını biliyor hoca. Bu da birşey.

Ne yaparsan yap, kimi transfer edersen et. Florya’da düzeni ve disiplini sağlayamadığın sürece başarıyı unut. OFK’yı hepimiz seyrettik, Süper Lig’de oynar mı? Oynar belki ama küme düşmemek için. Galatasaray’da hedef ne? Tüm kupalar!

Gitmişsin yurdumun en kaliteli peynirini almış, bakkalına getirmişsin. Koymuşsun vitrine, iyi bakamazsan en fazla bir hafta sonra bozulur. Aynı hikaye, getir en iyisini Florya’ya iyi bakamazsan 3-5 haftada bozulur. Dolu örneği var: Lincoln, Jo, Elano, Santos. Bunlardan daha iyisini getirmek amaç. Ama para da yok, sihir de. Boşuna satılmadı ya Keita ile Mehmet Topal, kaynak yaratmak için. Hadi yaptın bir hokus pokus; bakacak adam yok Florya’da.

Maçın yorumcusu efsane Cevat Prekazi. Belgrad’da yaşıyor, huzur içinde. Ne diyor maçta? “Servet ile Neill’in biraz konuşması gerek, pozisyonlarda birbirlerinden uzak ve habersiz kalıyorlar”. Biz de aynısını söylüyoruz; muhabbet yok takımın içinde muhabbet.

YORUM YAZ