MENÜ

Öyle de olmuyor, böyle de olmuyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ı yönetmek uzaktan kolay görünüyor. Çık divan ya da genel kurul toplantılarında kafana yatmayan 3-5 şeyi söyle. Bir de bunu her toplantıda yap. 3 ay sonra medya starısın.

Kürsüye her çıktığında eleştirenlere karşı tek düşüncem oldu, “Bir de çözüm öner be abi”. Şu anda Galatasaray büyük bir çözümsüzlük içinde. Giden gittiğini anlamadı, gelen de geldiğini. Mustafa Cengiz Galatasaray’ı yönetmek için seçime girmemiş, kadroyu ona göre kurmamış. Tepki oylarıyla Dursun Özbek’i rahatsız etmek üzere seçime girmiş. Ancak camia bu çözümden uzak toplantı eleştirmenlerine öylesine saplanmış olmalı ki pimi çekilmiş bombayı Mustafa Cengiz’in kucağına bırakıverdi.

Böyle kredi istenmez

Yaptığı birleştirici açıklamalar ve teammüllere uygun davranışlarıyla Mustafa Cengiz beklentilerin üzerinde. Eksikliği başkanlığa hazırlıksız olması. Kredi isterken “Bize para verin arkamızda 30 milyon taraftarımız var” diyemezsiniz. Marka yönetimi böyle bütün medyanın gözünün önünde olmaz. Anca markayı değersizleştirirsiniz bu yolla. Yeni yönetim birkaç günde Galatasaray’ın bir haftasını bile yönetmenin ne kadar zor olduğunu gördü.

Galatasaray’ın dış işleri zordur, iç işler ise insanı bayıltır. Yönetimdeki görev dağılımı dengesizliği yeni yönetimin karnını ilk toplantıda yumuşattı. Kendisine seçimi kazandıran isimlerin en başındaki Celal Açar’ı yedek kulübesine gönderen Mustafa Cengiz 2’nci başkanlığı Ahmet Şenkal’la doldurmaya çalıştı. Dengelerle oynamanın acısını çok çekti Galatasaray; kendisinden bir düzeltme bekliyor Sarı Kırmızılılar.

Aman dikkat!

Ben görmedim ancak yeni yönetim içinde kameralara yoğun ilgi olduğu söyleniyor. Hatta stadı ilk kez boş gören yönetimin selfi rekorları kırdığı da konuşuluyor. Eğer durum böyleyse Florya’daki toplantıda yönetim futbolculara geçebilir. Adnan Polat’ın en büyük sıkıntısıydı yönetiminin futbolculara olan hayranlığı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen adamların kendilerini yönetemeyeceklerini çok iyi bilir futbolcular. Ve bunu da çok iyi kullanırlar. Aman dikkat.

Tek çözüm var

Yeni yönetim para bulamıyor. Alacaklarına kavuşamayan futbolcular isteksizleşirse Fatih Hoca da yetmez şampiyonluğa! Eski yönetime başta taraftar olmak üzere camianın %50’si küsmüş. Başkanlık koltuğuna talip olan kimse kalmamış. Büyük bir dağınıklık yaşıyor Galatasaray.

İlk aklıma Selahattin Bayezıt geliyor; eskisi yenisi tüm başkanları, tüm emek harcamış yöneticileri toplasa bir araya ne güzel olur. Camianın herşeyi var da malzemeyi birbirine yapıştıracak tutkalı yok. Herkesi etrafında toplayacak tek isim Selahattin Bayezıt mayıstaki şampiyonluk ve mali başarının anahtarı. Tüm işlerini bırakarak bir kez daha göreve koşmasını bekliyor Galatasaraylılar.

YORUM YAZ