Arama

Popüler aramalar

Orantısız güç!

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Ligde Galatasaray’ın rakipleri kuşkusuz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor. Diğer takımlar bu takımları ancak takip edebiliyorlar ve tarihte bu takımların hepsini aşağıda bırakmayı başarabilen tek takım da Bursaspor. Galatasaray ise rakiplerinin gözünde sarı kırmızı bir TOMA gibi bu sezon da zirveye ulaşacaktır.

Rakiplere göz atalım

Fenerbahçe: UEFA ile başı dertte, transfer için birinci sınıf yabancıların tercihi çok pahalıya patlayacak. 2 sene Avrupa yok görünüyor. Kocaman’ın ayrılmasından sonra takımın başına Ersun Yanal’ın getirilmesi tüm rakiplerin tebessüm etmesine neden oldu.

Beşiktaş: O da UEFA ile problem yaşıyor, “FEDA”dan yeni çıkıp “SEFA” arıyorlar ama Slaven Bilic’in başa geçmesi taraftarlarını memnun etmezken rakiplerinin de endişesiz günler geçirmesini sağlıyor. Transferde ise henüz bir kuş tutulamaması en çok Galatasaraylılar’ı mutlu ediyor.

Trabzonspor: Yeni Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu kulübü kımıldatsa da yeterli değil. Takımı da iyi hocalar zirveye taşır; filozofluğa soyunanlar değil. Mustafa Akçay’ın da son 2 yılın şampiyonuna karşı yapabileceği çok fazla bir şey yok.

Tüm bu gelişmeler karşısında Galatasaray’ın Başkanı Ünal Aysal üyelerin güven oyunu aldı. Muhalefet gibi görünen isimler bile, “Galatasaray’ın her zaman emrindeyiz” diyerek problemli yeni yönetime “Merak etmeyin, arkanızdayız” mesajı veriyorlar. Takımın başında Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük hoca var; Fatih Terim kariyeri, karizması, tecrübesi ve hedefleriyle rakiplerinin bir değil onbir adım önünde. Kadro ise inanılmaz, Muslera, Sneijder, Burak, Selçuk ve Drogba diye saymaya başladığınızda değil lokal rakipler, uluslararası rakiplerin bile yüreğine korku salmayı başarabilecek güçte.

Sözün özü; Galatasaray önümüzdeki sezon içeride mutlu sona çok büyük ihtimalle ulaşacaktır, önemli olan Şampiyonlar Ligi’nde nereye kadar ilerleyebileceği. Taraftarlarının en büyük merak ve beklenti noktası burada yatıyor.