Neredeydin da!

Haberin Devamı ›
Trabzonspor belki de bu sezonun en iyi futbolunu oynayarak maçı 30'uncu dakikada bitirdi. İnsanın aklına neler neler geliyor.
Sivasspor ligin dişli ekiplerinden, şehirde herşey var; futbol sevgisi, bulunduğu coğrafyaya göre hükümet desteksiz en iyi stadyum, İstanbul'daki devlerin tamamından daha iyi bir zemin. Bir de bu sezon başında Dünya'nın en ünlü futbolcuları listesinde ilk 10'a rahatlıkla girebilecek çalıştırıcı Roberto Carlos.
Ama Karadeniz ekibi maça öyle bir başladı ki lakabını (Fırtına) sonuna kadar haketti.
Kronometre 1.31'de Yumlu, 18'de Olcan, 31'de Henrique. Tamamdır geri dönebilir ilk 45 dakikadan sonra Trabzonspor memlekete. İkinci devrede de Özer skoru belirledi: 4 - 0.
Stres yaramıyor
Herşey çok güzel de; insanın aklına şu soru geliyor. Bu kadar güzel ve pozitif bir futbol ortaya koyabilen Bordo Mavililer'in aklı bu ana kadar neredeydi? Acaba, "Stres Trabzonspor'a yaramıyor" efsanesi gerçekten doğru mu? Hadi hiçbir şeye cevap verme, geçen hafta bu çocukları rahat bıraksaydınız ya be memleketimin en renkli insanları. Belki çok istedikleri Kupa'yı Trabzon'a getiremeyecek ne kadar uğraşsa da Trabzonsporlular. Ama Kupa'yı kaptırdıklarını düşündükleri rakipleri karşısında bir galibiyet bırakabileceklerdi Karadeniz sahillerine. Neyse, olmuşla ölmüşe çare yok.
Onur'u unutmamak lazım
Tamam Trabzonspor iyi oynadı, farklı bir galibiyet aldı. Ancak bu skorda golcülerin rolü kadar Onur'un da kurtardıklarının payı var. Gerçekten şu anda Türkiye'nin en iyi kalecisi. Muslera diyeceklere de, "Ona kaç pozisyon geliyor, Onur'a kaç" diye sormak hepimizin hakkı. Kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla bu büyük farkı korudu Onur kalesinde.
Avrupa yolu açıldı
Her ne kadar geç gelen bir güzel futbol desek de Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'na katılabilmesi için önemli bir galibiyet. Çünkü Sivasspor bu yolda önemli bir rakip. Ama bu galibiyetle Bordo Mavililer Beşiktaş'ın takipçisi olarak ligde 4'üncü sıraya yerleşti. Karadeniz ekibi için artık bu koltuğu korumak bu sezonun amacı olmalı.
Stressiz maç olunca Cüneyt Çakır da hudutlarımız içerisinde hata yapmıyor.