MENÜ

Neden olmasın!

Abone Ol Google News

Şu sözlere hiç kimsenin itirazı olmayacaktır!

Haberin Devamı

Galatasaray son yıllarda kötü yönetildi, hâlâ da çok kötü yönetiliyor.

Sadece Gomis gönderilmemiş olsaydı (Gönderilmemiş diyorsam lafın gelişi demiyorum. Yıl içinde kendisine ödenmeyecek ve bonservisinden gelecek paraya muhtaç olmasaydı yönetim, Araplara mancınıkla fırlatılmazdı) şu anda sanırım ligimizde 3-5 puan önde liderdi. Şampiyonlar Ligi’nde de büyük ihtimalle üst turlara ilerliyordu. Kulüpler Birliği ise gıkını çıkaramadan sessizce toplanıp dağılıyordu. Gomis’in gönderilmesi küçük düşünen yönetimin büyük hatasından başka bir şey değil. Sadece ekstradan alınacak galibiyetler bile satışından gelen parayı misliyle katlardı.

Neyse konumuz bugünkü ya da önceki yönetimlerin ne kadar kötü olduğu değil, bundan sonra yapılabilecekleri sesli düşünmek.

Terim başkan adayı olsun

Bundan 20 yıl önce böyle bir şeyi dile getirmek bile kabul edilemezdi. Değişen Türkiye’nin içinde Galatasaray’ın değişmeyeceğini ummak hayalcilik olur. Galatasaray’ın rakiplerinden çok önde ve çok daha medeni olduğu aşikâr. Gitgide şeffaflaşan dünyada Lordlar Kamarası olmadığı ortaya çıktı. 20 yıl önceki zihinler gençliğinde ayakkabısının arkasına basan birini asla başkanlık koltuğunda görmek istemezdi. Bugün, kendini geliştirmiş kişilerin ipek dona doğanlardan daha muteber olduğunda çoğunluk hemfikir.

Haberin Devamı

Herkesin gönlüne göre

Liselisi lisesizi, numaralısından açığına tüm taraftarlar, Mustafacısı Dursuncusu, zengini fakiri, dinozorundan yeni üyesine, eşiktekinden beşiktekine; herkesin sevgilisi Fatih Terim. Yurtta ve dünyada en tanınan ismi Galatasaray’ın. Arena’daki antrenmanda kendi başkanı bile, beraber aynı karede olabilmek için koala gibi yapıştı kendisine. En son hoca dedi de, “Antrenmanımız var” diye, bozulup tribüne çıktı sayın başkan!

Sonuç olarak Galatasaray Camiası artık Fatih Terim’in başkanlığını kaldırır. Hoca da artık olgunluğunun doruğunda; o koltuğun hakkını verir. Yani iki tarafın da birbirine en yaklaştığı andayız. Hatır gönül işlerine girmeden, liyakata göre bir yönetim oluşturulursa Fatih Terim oybirliğiyle başkan seçilir. Gerekirse kasa kolaylığının da en alâsını yapar, Everton’ın, Manchester’ın başkanını da hepimizden iyi tanır. Başkanlık makamını Florya’ya taşır, kafasına uygun bir hocayı da yardımcısı yaparsa günbegün uzaklaşılan sportif başarı bir anda geri döner. Her şeyden önemlisi herkesin birbiriyle küs olduğu camiaya barış gelir, sevgi gelir, huzur gelir.

YORUM YAZ