MENÜ

Mirasyedi

Abone Ol Google News

Ne demekmiş; Büyük Türkçe Sözlüğe bakalım...

Haberin Devamı

1. Kendisine önemli bir miras kalan, mirasa konan kimse. 2. Çok savurgan kimse.

Savurgan asla denemez fakat Mustafa Cengiz ve arkadaşlarının kondukları mirası evi geçindirebilmek için harcadıkları tartışılmaz bir gerçek. Bir de bu mirasa konarken, mirası bırakanlara da demedikleri laf kalmadı; hâlâ da buldukları her fırsatta eski yönetimlere laf sokuşturmaktan geri kalmıyorlar.

Yerine koyman gerek

Geçen sezon ayağının tozuyla Ndiaye’yi satıp diğer oyuncuların alacaklarını ödedin. Galatasaray’a transfer edildiği zaman yerden yere vurduğun Ndiaye canını kurtardı. Şimdi de Gomis; bakalım sıradakiler kim olacak!

Ligimizde şampiyonluk çok önemli. Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılıyor şampiyonumuz. İkinci ise ön eleme oynuyor, çoğu da hüsranla sonuçlanıyor. Ezeli rakibinin başına daha 3-5 gün önce geldi, eleniverdi Fenerbahçe ve hedeflediği birçok macera başlamadan sona erdi. Kısaca; eğer hayallerin ve hedeflerin büyükse boşluğunu dolduramayacağın oyuncunu satmayacaksın.

Haberin Devamı

Gomis ve Maicon

Gomis: Yaş 33, “Daha fazla para isterim” diye geldiği günden bu yana mızmızlanıp duruyor, deplasmanlarda sahada yok, kurduğu sevgi kozasını kendi davranışlarıyla yıktı. Buna karşılık; takımda alternatifi yok, ekibin iyi işleyen bir parçası olmayı başardı ve 29 gol attı, kolay değil 29 gol atmak. 10’dan aşağı milyonun konuşulmadığı Arap liginde bir kral için 6 çok küçük bir rakam. Para gelecek diye satmak istediğin oyuncunu itibarsızlaştırır ve cümle âleme “İstemiyoruz, satışa çıkardık” mesajını verirseniz 15 yerine 6 ile yetinirsiniz. Bence kulübe modern düşünebilen, ileriyi görebilen, pratik zekalı ve işine karışmayacağınız bir futbol yöneticisi şart. “Hadi koçumla, aylavyuyla” bu işler yürümez.

Maicon: Evrakları yetişmemiş Brezilyalı’nın da onun için Al Hilâl’e kiralık gidememiş. Takımın ruhu olan bir futbolcuyla bu şekil oynamak Galatasaray yönetimine yakışmıyor. Tamam anladık hiçbir projeniz yok, para kazanmak adına eldekileri satmaktan başka da bir şey beceremiyorsunuz. Bari bunu lâyıkiyle yapın. Satacak eşyanızı çöpe atıp sonra çıkarıp vitrine koymak akıllıca bir hareket değil. Kaldı ki takımın ruhu olmuş bir oyuncuya bunu yapmak çok ayıp. Bülent Korkmaz gibi, Melo gibi futbolundan ayrı, karakteriyle hatırlanacak bir adam Maicon.

Her şey para değil

Galatasaray’ı yeni başlayanlar için birkaç cümlede özetleyeyim: Galatasaraylı için sporcuları çok değerlidir. Hata bile yapsalar cezasını camia içinde kesersin, milletin ağzına düşürmezsin. Para için kırk takla atmazsın, karşındaki Devlet baba olsa bile kimsenin önünde ezilip büzülmezsin, sağda solda hocan hakkında konuşurken dikkat edersin, içerideki sıkıntıları içeridekilerle halledersin, her şeyden önemlisi halinden şikayet etmezsin. Başa geçmeye niyetlendiğin günden beri seleflerini seni seçenlere ve tribünlere şikayet etmekten başka icraatın olmadı.

Ne olur yakış biraz Galatasaray’a!

YORUM YAZ