MENÜ

Konsantrasyon!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı


Galatasaray’ın başına çok şeyler geldi ama son hafta şampiyonluğu kaybetmek hiç gelmedi. 2012’deki ekstra ligde bile! Hatta bu vesileyle en büyük rakibinin sahasında şampiyon olma onuru getirdi gerçek kumpasçılara rağmen.
Ben hayata hep temkinli yaklaşırım, en kötüsünü düşünüp, bir iyisini yakalayınca sevinirim. Herşey düşündüğüm kadar kötü de gerçekleşirse şoke olmam.

En kötü ne olabilir?

Galatasaray son hafta Göztepe’ye yenilir, Belediyenin Takımı son maçını, Fenerbahçe de son 2 maçını kazanır ve Galatasaray 3’üncü olur.
Felaket gibi bir senaryo değil mi Sarı Kırmızılılar’a gönül vermişler için!
Yitirilmeyecek konsantrasyonla buna imkan yok. Galatasaray, İzmir’de turunu atar. Uzatmaya gerek yok; 7 haftadır bir milim sapılmayan konsantrasyondan Göztepe maçında mağlubiyet çıkmaz!

Diyelim ki!

Sevgili Galatasaray taraftarları, diyelim ki bir felaket geldi başa! Galatasaray değerini kaybeder mi?
Galatasaray 20 kere şampiyon olmuş, 17 kere de Türkiye Kupasını kazanmış; ezeli rakipleri Fenerbahçe 19, Beşiktaş ise 15 kere şampiyon olabilmiş.
Türkiye Kupası rakipleri açısından büyük hezimet; Fenerbahçe 6, Beşiktaş 9 kez bu onura sahip olmuşlar.
Trabzonspor’u da katarsak oran şu; lig 6, kupa 8.
Büyük rakiplerinden Galatasaray’ı devasa bir farkla ayıran UEFA ve Avrupa Süper Kupası ise işin karnavalı.

Aman ha!

Tüm bunlara rağmen Yeni Malatyaspor’u, Yeni Ali Sami Yen’de 2-0 mağlup etmek, Belediyenin Takımı’nın bir gün önce Antalya’da aldığı galibiyetle, bir hafta önce şampiyonluğu getirmedi Galatasaray’a! Pazartesi de Fenerbahçe 3 puan alırsa Karabük deplasmanından (ki lig düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor artık prestij mücadelesi veriyor) son hafta belli olacak şampiyonluk. Galatasaray ikili hatta üçlü averajla bile gerisinde mutlu sonun!
Yönetim, teknik heyet, sağlık heyeti, taraftar, camia, başkan adayları, adayların ekipleri; şampiyonluğu garanti olarak görmemeli, en büyük hata bu olur. Son 90 dakikayı da şampiyonluğu getirecek 1 puan olarak görmek sıkıntı yaratacaktır. Zorlu Göztepe deplasmanında Galatasaray’ın hedefi galibiyet olmalı. Ancak böyle cevap verebilir şampiyonluğunu hazmedemeyenlere kendi göbek bağını kesmeyi alışkanlık haline getiren Sarı Kırmızılılar.

YORUM YAZ