MENÜ

Kıyam gıybeti!!!

Abone Ol Google News

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in spor literatürüne armağan ettiği arapça iki kelime. Önce tam anlamlarına bakalım.

Haberin Devamı

Kıyam: İslam inancına göre, ölümden sonra yeniden dirilip ayağa kalkma. 2. Namazda ayakta durma. 3. Ayağa kalkma, ayakta durma. 4. Bir işe girişme, kalkışma, teşebbüs etme. 5. Ayaklanma, başkaldırma, karşı gelme.

Gıybet: Dedikodu.

Lafı uzatmadan konuya girelim. Galatasaray’ı ayağa kaldıracağını iddia eden Mustafa Cengiz bu işi yandaşı olan basına, geçmişin dedikodusunu servis etmekle başarabileceğini sanıyorsa inan edin çok yanılıyor! Mevcut durumda o ayağa kalkışın yerine görünen tam bir kıç üstü oturuş. Hiçbir şey iyi gitmiyor Saray’da; basketbol, voleybol ve su sporları çöktü. Bu kötü yönetimle amiral gemisi futbol da yok olacak.

Dengelerini bozdunuz

Yönetimden sızdırılan haberlerin tamamı, “Şu futbolcumuza eski yönetim haketmediği kadar çok para vermiş” doğrultusunda. Biri çıkıp size, “Haketmediğiniz kadar oy aldınız” deyince bozulmayı biliyorsunuz ama değil mi! Çocuğunuz yaşındaki futbolcular da bozuluyorlar, dengeleri de bozuluyor, iyi oynayamıyorlar, iyi oynayamayınca da kupalar kaçıyor.

Haberin Devamı

Belhanda, Gomis, Feghouli; hiçbirinde ayar bırakmadınız. Sattınız, attınız, menacerlerine riyakâr dediniz, sözleşmelerinde kusur aradınız, bulamayınca kusur uydurdunuz, hiç yüzünüz kızarmadan bu futbolcuları kulüp aramaya ittiniz. Tek sebep, para bulamayacak kadar becerikli olmadığınızı anlamanız. Sat Gomis’i öde tüm futbolcuların alacaklarını. Daha önce Ndiaye’yi sattığınız gibi.

Sayın Başkan ve arkadaşları; En kötü plan bile plansızlıktan iyidir, en kötüden de kötüsünüz siz. Lütfen Galatasaray’ı yönetemeyeceğinizi, boyunuzu çok aşan bir iş olduğunu kabullenip çekilin. Size oy vermişlerin bile tepkisini daha fazla çekiyorsunuz her geçen gün. Bana inanmıyorsanız sosyal medya ekibinize sorun!

Geçmişi karalamakla iktidara geldiniz gibi futbolcularınızı karalamakla da kulübü yönetebileceğinizi sanıyorsanız ilk şamarı Fatih Hoca’dan yersiniz, haberiniz olsun!

VAR mı VAK VAK mı!

Hakemlere kolaylık gelmiş; VAR (video assistant referee), türkçesiyle; video yardımcı hakem sistemi. Kısaca özetlersek maçı televizyondan onlarca kamera yardımıyla seyreden bir hakem sahadaki hakemlere sufle verecek. Aynı dünkü maçta VAR hakemi Bülent Yıldırım’ın Rodrigues’in gole giderken düşürülmesi pozisyonunda Cüneyt Çakır’ı uyarması gibi. Çakır da yalandan VAR kabinine gitti ve bariz gol şansını engellemekten Dany’ye kırmızı kart göstermesi gerektiğini bir kez daha gördü. İşte VAR’ın patladığı nokta bu. Çakır’ın pozisyonu bir kez daha görmesine gerek yok. Baktığını görüyor zaten. Gördüğünü çaldırabilecek bir teknolojik yardım lazım Çakır’a!

YORUM YAZ