MENÜ

Gerilim durgunluğu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı Yeni Ali Sami Yen'de zor da olsa mağlup ederek bir diğer ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 3'e indirdi, Elazığ'dan gelecek kendi açısından müjdeli haberi beklemeye geçti. Beşiktaş galibiyeti Galatasaray'ı dördüncü yıldıza bir adım daha yaklaştırdı.

Kötü futbol iyi sonuç

Galatasaray beklenenin aksine karşılaşmaya çok kötü başladı, bir ara pas bile yapamadı. 30'uncu dakikadan sonra kendine gelen Sarı Kırmızılılar kısa bir süre iyi oynarken de penaltıdan golü buldu. Bugün herkes kötüydü. Drogba ayağına top geldiğinde biraz kımıldanır gibi yaptı. Burak Drogba'nın atacağı bir golü engellerken Sneijder ve Drogba'nın bomboş beklediği başka bir pozisyonda ise kaleye vurmayı tercih etti. Herhalde maçtan sonra bu pozisyonların muhasebesini yapar. Telles, Veysel, Ceyhun, Semih iyiler arasındaydı. Ancak Galatasaray'da sahanın yıldızı kuşkusuz Muslera'ydı. Almeida bile bir ara gelip kendisini kutladı. Sneijder, Selçuk için de söyleyeceğimiz; diğer iyi oynayamayan arkadaşları gibi Chelsea maçını bekliyorlar. Neticede Galatasaray çok önemli bir galibiyet aldı. Daha önce bir Avrupa Kupası maçının önü ve ardında da iyi oynayamayan Sarı Kırmızılılar hiç olmazsa bu kez puan kaybetmediler.

Gerilim Aslan'a yaramıyor

Hafta içinde futbolla ilgili kim varsa bu maçı konuştu. Koca duayenler bile, "Bir duyum aldım, Galatasaray ile Beşiktaş gizli anlaşma yapmışlar. Kiralık giden Dany oynayamayacak" diye yangına körükle gittiler, kötü niyetli olduklarını ispatladılar. Şimdi ekrana çıkıp ne diyecekler merak ediyorum. Dany'nin sebep olduğu penaltıya da art niyetle yaklaşabilir bu zihniyet. İşte bu nedenle Galatasaraylılar dışarıdan gelen hiçbir sese kulak vermeyip tam konsantrasyonla önüne bakmalı. Çünkü sağla solla dalaşmak yaramıyor bu camiaya, yakışmıyor da.

Taraftara ve Semih'e şapka

Arena'da dün ilginç bir maç vardı. Beşiktaş kalecisi Tolga sakatlanarak devrede yerini Cenk'e bıraktı. O da ikinci yarının sonlarına doğru ciddi bir sakatlık geçirdi. 10 dakikadan fazla yerinden kalkamadı. Kalktığında ise centilmen Galatasaray taraftarlarının alkışıyla moral depoladı. Sarı Kırmızılı renklere gönül vermiş 52 bin Aslan küfürsüz bir 102 dakika tamamladılar. Bakalım bu her taşın altında bir buzağı arayan federasyon bu kez ne bulup da ceza yazacak Galatasaray'a çok merak ediyorum. Semih ise Olcay'la girdiği bir pozisyonda hakem lehine karar vermesine rağmen Cüneyt Çakır'a giderek, "Hocam aut kararı verdiniz ama top en son bana çarptı, korner vermeniz gerek" diyerek bu yılın tüm centilmenlik ödüllerinin sahibi olmaya hak kazandı. Bu kadar karanlık işler dönerken genç Semih'in bu hareketine şapka çıkartmak lazım.

Çakır bildiğimiz gibi


Her maça başka bir ruh haliyle çıkan Cüneyt Çakır'ın bugünkü hali, "Faul çalmam"dı. Sert futbola izin vermesi daha teknik olan Galatasaray'ın oyununu bozdu.

YORUM YAZ