MENÜ

Galatasaray ayrıcalıktır

Abone Ol Google News

Herkes yazdı; Şampiyonlar Ligi Galatasaray’ın işi, yakışıyor, Fatih Hoca, kanatlar, muhteşem taraftar, Eren 7 maçta 5 gol attı, Cim-Bom destan yazdı vs...

Haberin Devamı

Galatasaray’ı Galatasaray yapan değerlerin sonucudur sportif başarılar. İçinizden, “Ne diyor bu adam” dediğinizi duyar gibiyim.

Biraz açayım...

Hocayı ele alalım! Hangi takımın hocası çalıştığı kulübün divan kurulu üyesi? Ne demek divan kurulu üyesi; en aşağı 25 sene kulüp üyeliği demek. Acaba bu yazıyı kaç tane 25 yaş üstü okur okuyacak? Bir ömür demektir bazen 25 yıl. Hocan seninle bir ömür geçirmiş salt kulüp üyesi olarak. Bir de neredeyse bu kadar sporculuk geçmişi var. Hocan seninle 2 ömre yakın zaman geçirdiyse tabii ki diğerlerinden çokça farkın olacak. Bir de sana 7 şampiyonluk yaşatmışsa. Sayısız lokal kupaların yanına bir de UEFA Şampiyonluğunu takmışsa bileğine; kafadan çok şanslısın Galatasaraylı olduğun için.

Fulbolcu değil adam!

Ya Galatasaray çok iyi insanlar seçiyor transfer etmek için ya da Galatasaray geleni kendi geleneklerine uydurarak “Camianın bir mensubu” yapıyor. O kadar çok örnek var ki; Drogba nereye gitse Galatasaray’ı anlatıyor, Sneijder gitmesine rağmen hâlâ buralarda, Podolski Çinliler’e Türk usulü çay demlemeyi öğretiyor ve hâlâ Galatasaraylılar’ın heyecanını paylaşıyor. Ribery en koyu Galatasaray taraftarından daha fazla Galatasaray tiwiti atıyor, Sebastien Perez’i hatırlar mısınız, Fransız sağ bek, 2001’de tek sezon oynadı Galatasaray’da. Yanılmıyorsam 2008’de Marsilya’da bir otel lobisinde karşılaştık. Yanındaki 5-6 arkadaşına Galatasaray’ı anlatırken yakaladım Perez’i. Bizi görünce nasıl sevindiğini size tarif edemem.

Haberin Devamı

O kadar çok örnek var ki say say bitmez; Prekazi var kalbi Galatasaray’da kalmış olan, Sarajevo’daki köfte dükkanı ile Hoçiç var. Kapısındaki Galatasaray bayrağını çoğunuz biliyorsunuzdur.

Yazılarımda başka camialardan hiç söz etmem somut bir durum olmadıkça. Bir istisna yapayım.

Christian Vieri, İtalyan golcü, hatırlarsınız. 1998’deki bir röportajda İtalyan meslekdaşımız soruyor...

- Türkler’in Fenerbahçe’sini tanıyor musunuz

Vieri cevap veriyor!

- Galatasaray’da mı oynuyor!

O yıllarda Türkiye denince akla lokumdan önce Galatasaray geliyordu. Günümüzde de gönüllü elçilerimiz ve 2 gün önceki gibi Şampiyonlar Ligi’nde alınan galibiyetlerle bu tanınırlık tüm dünyaya dalga dalga yayılmaya devam ediyor.

Mevcutlar da aynı yolda

Muslera Güney Amerika’da gönüllü elçiliğimizi yapıyor. Nagatomo’nun 6 kitap yazdığını biliyor muydunuz. Meslektaşlarının çoğunun hayatlarında 6 kitap okumadığından eminim. Lüks bir araba, güzel bir sevgili, dar pantalon, çokça dövme, bolca jöle yetiyor birçoğuna. Ama Nagatomo çok farklı diğerlerinden. Ne dar pantalon gördük altında ne de tek bir dövme vücudunda. Nargileciye gideceğine kitap yazıyor evinde ve bu adam inanılmaz bir Galatasaray propogandası yapıyor memleketinde. Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Jieitai günü için verdiği resepsiyonda “Yuto bir iyi niyet elçisi gibi Türk-Japon dostluğu için çalışıyor” diyor. Ötesi var mı! Belhanda ve Feghouli’de bu yönde bir ışık görmesem de Rodrigues ve Onyekuru’da potansiyeli hissediyorum.

Haberin Devamı

Yabancıların katkısı müthiş ancak daha Galatasaray’da konuşulacak çok şey var.

Biliyor musunuz Ozan Fen Lisesi mezunu. Hani çocuklarımıza özel dersler aldırarak sınavına soktuğumuz, üniversite yarışında da en başarılı olan okullardan birinden mezun, spor akademisinde okuyor şu anda. Batuhan Şen, Gökay Güney, Atalay Babacan, Abdussamet Karnuçu, Celil Yüksel ve Yunus Akgün geleceğin yıldız adayları. Galatasaray’da çok başarılı olup dünyaya yayılacaklarından ve Galtasaray’ın yeni gönüllü elçileri olacaklarına eminim.

Fıkra gibi

Çok şey gördüm Galatasaray’da. Tam “Dahasını da görmem artık” derken yanıldığımı öğreniyorum. Moskova maçı öncesi liseden arkadaşlarımla Set’te geleneksel maç öncesi yemeğimizi yiyoruz. Fıkra gibi ama masada bir Güney Koreli, bir Amerikalı var. İş için geldikleri İstanbul’daki futbol ziyafetini kaçırmak istememişler; çekmişler formalarını, Galatasaray’ın maçını seyretmek için arkadaşlarımın peşine takılmışlar. Tribünde Galatasaray forması giymiş, yeşil tenli bir uzaylı bile görsem şaşırmam artık.

Büyüklük böyle bir şey bence.

YORUM YAZ