MENÜ

Eller taşın altına!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın bir günü diğerine uymuyor. Nice karşısındaki futbol nerede, İnter karşısındaki nerede. Her iki maçtaki kadronun kalitesi tabii ki farklıydı. Ancak Galatasaray gibi milyonlara hitap eden bir ekibin sevenlerinin karşısına bu kadar farklı kimliklerle çıkmaya hakkı yok. İstikrar büyük takımların en önemli özelliğidir.

Yine de iyiye doğru gidiş umut verici. Özellikle flaş transfer Podolski’nin takıma uyumu hatta Sneijder’e uyumu, bu sene büyük işler başaracağının göstergesi oldu. Umarım takım içinde, Türk futbolunun büyük kabusu “Parayı o alıyor o oynasın” krizi yaşanmaz. Kriz yaşanınca başarı gelmiyor. Başarı gelmeyince de tüm takımın havası kaçıyor, değeri düşüyor.

İbrahimovic sürprizi

Nasıl ki Podolski’yi Galatasaray’a menacerlerin ısrarı getirdiyse şimdi aynı şekilde İbrahimoviç için de menacerler tarafından baskı yapılıyor. Ancak bu defa maliyet çok yüksek. Ivırı zıvırıyla yıllık 10 milyon Euro. Galatasaray’ın o kadar parası yok. Fakat İbra’nın ekibe katılması Galatasaray’a sınıf atlattırır. O bir dünya markası. Transferi halinde futbolla ilgilenen yeryüzündeki tüm insanlar Galatasaray’ın büyüklüğünü bir kez daha görecekler. Yeni bir Drogba etkisi oluşacaktır. Galatasaray, ayrıca büyük paralara oynattığı bazı futbolcularından kurtulamazsa UEFA’nın Finansal Fair Play kurallarına takılarak büyük cezalar alabilir.

Sistem belli oldu

Galatasaray’da başkanlık sistemi var. Dursun Özbek de bu sistemi benimsedi. Böyle olması kaçınılmazdı. Bir işi iki kişi yapıyorsa biri komutandır. Bunun harici kaos yaratır. Sarı-Kırmızılılar da yıllardır yönetildiği gibi mevcut başkan tarafından yönetilecek. Böylece günün sonunda kimin ellerini yukarı kaldıracağı ya da kafasını öne eğeceği de tüm açıklığıyla belli oldu.

Öte yandan mali yapının yerine oturtulması için büyük çaba sarfediliyor. Tüm camianın var gücüyle Özbek ve arkadaşlarına destek olması gerekiyor. Futbolcusundan başkanına, genel kurul üyelerinden taraftarına kadar herkes elini taşın altına sokarsa şampiyonluk kolayca gelir.

YORUM YAZ