Böyle oyna ama...

Haberin Devamı ›
Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde en iyi maçını oynadı ama olmadı.
İlk defa 10 dakika dolmadan maç kopmadı, atak da yapabildi, gol de kaçırdı Galatasaray. Ama bu seviyeye bu futbol yetmiyor. Sadece iyi niyet ve "Vatan millet Sakarya" bu seviyedeki mücadele için yeterli değil.
Defanstaki iki tane konsantrasyon kaybı maçın seyrini değiştirdi. İlk golde Chedjou, ikincisinde de Semih. Yakaladın mı atacaksın, bu ligin kuralı bu. İlk gol çok kötü zamanda geldi, Chedjou takip ettiği Reus'u bir an rahat bırakınca felaket başladı. İkinci yarıya Galatasaray iyi başlamıştı ama maça konsantrasyon yerine seyirciye ayar verme yarışına giren Sarı Kırmızılı futbolculardan Semih adamını bir an boş bırakınca maç 2-0 oldu.
Ama Galatasaray!
Herşey Sarı Kırmızılılar'ın aleyhineyken istikrar abidesi Hakan Balta camiayı umutlandıran vuruşu yaptı. En zorlu deplasmanında umutlanan Galatasaray'ın hayallerini yıkan takımın her maçta en iyisi olan Muslera'nın ayağının kayması oldu.
Yapacak birşey yok, bu seneki takımın limiti bu kadar. Takımın beyni Selçuk hala kayıp. Nasıl bir problemi varsa çözemediği sürece yararı olmayacak Galatasaray'a. Melo ise "Saray'ın artisti" rolündeydi Almanya'da.
Neticede Galatasaray her oynadığı zorluk derecesi yüksek maçlarda 4 gol yemeyi alışkanlık haline getirdi. Gelecek için karamsar bir tablo. Ne yapsa olmuyor Prandelli. Demek ki aşı tutmadı, İtalyan'dan istifa beklemek sürpriz olmaz herhalde. Kıraathaneden bir adam çağırsak daha iyi yönetebilir bu takımı. Mesela Selçuk'u 5 maç keser kavedeki adam, Burak'ı 85'te oyuna almaz. Böyle oyna, açık ol, kazanmak için gayret et ama biraz da becerikli ol. Olmayınca da olmuyor; istikamet 4. yıldız!
Maçın tek pozitif yanı ise Hamit'in eski günlerine dönme ışığıdır.
Son sözüm de taraftara; çatapat patlatmakla anca ceza kazanır Galatasaray.