MENÜ

Yine yaprak dökümü olacak

Abone Ol Google News

Avusturya ve Almanya kamplarının ardından olduğu gibi, Slovenya kampı sonrasında da bazı isimlerle yollar ayrılabilir. Aydın ve Emre Çolak’ın kiralık olarak gönderilmesi gündemde. Asıl sürpriz ise Yekta’da yaşanabilir...

Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılılar için Slovenya kampı dört dörtlük geçti. Bled kasabasının muhteşem doğasında, en ağır antrenmanlar bile futbolcular tarafından zevkle yapıldı. Kampta, malzemecisinden, yöneticisine, futbolcusundan teknik direktörüne kadar herkes oldukça neşeliydi. Ancak İstanbul’a dönüşün ardından bazı isimlerin keyfi kaçabilir. Avusturya ve Almanya kamplarının ardından, Fatih Terim’in sunduğu rapor doğrultusunda birçok futbolcuyla yollar ayrılmıştı. Aynı durum yine yaşanabilir. Tecrübeli çalıştırıcı, yaptığı açıklamalarda bunun sinyallerini vermişti. Terim, kadronun 21-22 kişiye düşürülmesinden yana. Yeni transferler yapılacağı da göz önüne alınırsa, bazı oyuncuların gönderileceği kesin. İmparator’u hayal kırıklığına uğratan isimlerin başında Stancu geliyordu. Rumen oyuncu Orduspor’a kiralandı.

Haberin Devamı

Yekta, takasta kullanılabilir

Hem idmanlarda, hem de Olympiakos ve Real Madrid maçlarında beklentilerin çok altında kalan Aydın Yılmaz’ın takımda kalması zor. Terim, kendini geliştirmesi ve tecrübe kazanması için Emre Çolak’ı da kiralık olarak gönderebilir. Ancak asıl sürpriz, Yekta Kurtuluş’ta yaşanabilir. Geçtiğimiz sezonun devre arasında 3.75 milyon Euro’ya transfer edilen Yekta, ligin ikinci yarısında takımın en iyilerinden biriydi. Ama Fatih Terim’in gözüne giremedi. 25 yaşındaki oyuncunun, yurt içi transferlerinde takasta kullanılma ihtimali hiç de az değil. Aynı durum, Ufuk Ceylan-Aykut Erçetin ikilisinden biri için de geçerli.

Eboue büyüledi

Kampta gözler yeni gelenlerin üzerindeydi. Melo, Muslera ve Eboue, kısa sürede takıma adapte oldu. Eboue, ilk maçında Real Madrid karşısında adeta şov yaptı. Kampa geç katılan Engin ise Terim’in gözüne girmeyi başardı

Fernando Muslera

Tam isabet... Sarı-Kırmızılı formayı ilk defa Olympiakos maçında giydi. Daha ilk dakika dolmadan ilk golünü yedi. Ancak yaptığı kurtarışlarla güven verdi. Real Madrid maçında ise bu güveni perçinledi. Her iki maçta da takımın en iyilerinden biri olarak dikkat çekti. Rakip forvetlerle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda çok başarılı. Higuain’in ayağından aldığı top jenerik olur. Galatasaray, aradığı kaleciyi bu sefer buldu galiba. Hem Taffarel’in, hem Muslera’nın takımda olması büyük şans.

Emmanuel Eboue

Slovenya kampında takıma katıldı. Kısa sürede takıma uyum sağladı. Yaptığı şakalarla kampın neşe kaynağı oldu. İlk maçına Real Madrid karşısında çıktı. Fatih Terim, Fildişili oyuncuyu asıl mevkisi olan sağ bek yerine, sağ açıkta oynattı. Buna rağmen daha ilk maçında kalitesini belli etti. Sadece mücadele gücüyle değil, yüksek tekniğiyle de dikkat çekti. Selçuk’a attırdığı golden önce yaptığı hareketler bunun en önemli kanıtı. Bire birde rahat adam geçiyor. Savunma anlamında ise son müdahaleleri başarılı. Arkadaşlarına alıştıkça, çok daha iyi işler yapacaktır.

Felipe Melo

40 yıllık Galatasaraylı gibi. Takıma hemen ısındı. Juventus’ta yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından, şimdiki mutluluğu her halinden belli oluyor. Zaten, “Bonservisimin alınmasını istiyorum” açıklamasıyla memnuniyetini dile getirdi. Bizim alışık olmadığımız tarzda bir ön libero. Yıllardır konuşulan, ‘oyununun iki yönünü de oynayan orta saha’ dedikleri, Melo olsa gerek. Savunmadaki kesici ve mücadeleci özelliğinin yanı sıra oldukça yaratıcı ve milimetrik paslar atıyor. Ayrıca her taraftarın takımında görmek isteyeceği tarzda bir oyuncu.

Haberin Devamı

Engin Baytar

Kampa geç katıldı. Ekstra antrenmanlarla arkadaşlarına yetişmeye çalışıyor. Real Madrid maçında kısa bir süre oyunda kaldı. Terim performansından memnun olduğunu söyledi. Forma Engin’e çok yakın.

Kazım Kazım

Yeni transfer değil ama ona değinmeden olmaz. Her anlamda kampın yıldızıydı. Gerçi hazırlık maçlarında bunu sahaya tam yansıtamadı. Ama antrenmanların en dikkat çeken ismi oldu. Takıma katkısı sadece performans anlamında olmadı. Yeni gelen oyunculardan Melo, Muslera ve Eboue’nin arkadaşlarıyla kaynaşmasına da aracılık etti.

YORUM YAZ