MENÜ

Bakımsız ayak, bel ağrısı nedeni

Abone Ol Google News

Vücudumuzun yükünü taşıyan en esnek organlarımızdan biri olan ayaklarımıza özen göstermek zorundayız. Yaşımızın ilerlemesi, ayaklarımızdaki kemik ve yumuşak doku deformasyonlarını biz istemesek de gündemimize getirir. Orta yaşlarda alınmaya başlanan kilolar ayak tabanlarımızda çökme ve deformasyonlara yol açmakta, seneler ilerledikçe de kemik ve eklemlerimizde oluşan kireçlenmeler yaşam kalitemizi bozucu süreçleri başlatmaktadır. Hele de şeker hastalığı gibi damar ve sinirlerimizi tahrip edici sistemik bir rahatsızlığımız da söz konusu ise sıkıntılı günlerle daha çabuk karşılaşılmakta. Bir de sigara kullanımı gibi, ayağımıza giden damarları büzen kötü alışkanlıklarda bunlara eklenirse artık en yakın arkadaşımız da“ağrı” oluyor.

Haberin Devamı

Ayaklarımızda oluşan anatomik değişikliklerin çoğu kendini “bel ağrısı” olarak karşımıza çıkarmaktadır. Bel fıtığı olduğunu sanan birçok hastamızı dikkatle muayene ettiğimizde ayaklarında bazı sorunlar olduğunu görmekteyiz. Örneğin, basit bir tabanlık kullanımı bile bel ağrılarından kurtulmamıza sebep olmaktadır.

Haberin Devamı

Ayak bakımı asla ihmal edilmemelidir ve özellikle de şeker hastaları, sigara içenler ve kilolu kişiler çok daha dikkatli davranmalıdırlar. Ayak sağlığı tüm vücut için çok önemli bir konudur.

Ağrı kapımızı çalmadan genç yaşlardan başlayarak ayaklarımıza ve de genel sağlığımıza gereken önemi ve özeni göstermeliyiz.

YORUM YAZ