MENÜ

Zoraki birliktelik

Abone Ol Google News

Aslında Ahmet Nur Çebi ile Şenol Güneş arası açıktı. Fikret Orman döneminde Çebi’nin kefil olması ile göreve getirilen Güneş, şampiyonluk sonrası herkesi diline dolamıştı. Tek adını anmadığı Çebi oldu. İşte Çebi bu yüzden Güneş’e fena takıktı haklı olarak. Sergen Yalçın sonrası taraftarın da isteğine kulak verip yeniden göreve getirdi. Gönülsüzce... Güneş, bunu bildiği için taraftarın ilgisini kullandı. Önce Ceyhun Kazancı’yı uzaklaştırdı. Ardından Emre Kocadağ ile ipleri kopardı.

Haberin Devamı

Plan tutmadı

Başkan Çebi’nin teknik direktör planı hazırdı. Galatasaray derbisinde alınacak yenilgi ile görevine son verip Sergen Yalçın, Löw ya da benzer kariyerde kimsenin söz edemeyeceği yabancı hocaya takımı emanet edecekti. Lugano maçında tribünlerin tepkisi sıkıntı yarattı. Çebi buna rağmen son hamlesini yapacaktı. Ancaak... Başkan’ın babası Yaşar Kaptan Çebi, toplantıda kendisini aradı. “Tüm vaktini, paranı verdin. En önemlisi sağlığını. Aileni ve işini ihmal ettin. Karşılığında küfür, hakaret... Yeter buraya kadar..” diye serzenişte bulundu. Başkan, ‘Peki’ demek ile yetindi.

Haberin Devamı

İlk istifa hocadan

Maçın ardından Güneş, başkanın makamına geldi. Takımın geldiği nokta için, “Saha dışında elinizden geleni yaptınız. Ödemeler, transferler ne gerekiyorsa. Saha içinde başta ben ve oyuncular yetersiz kaldık. Tüm sorumluluk benim. Görevi bıraktım” dedi. Çebi, daha ligin başında hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtip, “Hayırlısı. Takımı içten sabote edenler mi var. Çözemedim. Bu kadronun rakiplerden geri kalan tarafı yok” dedi. Çebi, seçim kararını yönetici arkadaşları ile paylaştı. İkinci Başkan Engin Baltacı, “Görev süremizi tamamlamak en iyisi olur. Saha sonuçları ile başkan değişmez. Bugüne kadar böyle oldu. Yarınlarda ne değişecek” dedi. Bütün ekip, ‘devam’ dedi. Ancak başkanlık sisteminde son sözü yine başkan söyledi: Olağanüstü genel kurula götüreceğim.

Seçim tarihi net değil

Karar sonrası seçimin ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Her ne kadar 16-24 Aralık öne çıksa da, yönetim tarih açıklamadı. Çebi kesinlikle aday olmayacak. Aynı şekilde Fikret Orman da öyle. Serdal Adalı apartta bekliyor! Bir numaralı koltuk için üç aday var. Hasan Arat, Tevfik Yamantürk ve Emre Kocadağ. Bunlara yenileri eklenir mi belirsiz. Zira her gelen başkan benzer şekilde gidiyor. Camianın bir çok ağır topu bu yüzden adaylık için geri duruyor. Hatta yönetime dahi girmiyor. Bu süreçte takımın başında Mehmet Ekşi ve Burak Yılmaz olacak.

YORUM YAZ