MENÜ

Zirvede puan avı

Abone Ol Google News

Şampiyonluk iddiası ile lige başlayan Kartal, ilk yarıda tel tel döküldüğü maçı, ikinci yarıdaki etkili oyunu ile kazandı. İki asist ve bir golle, Quaresma gecenin yıldızı oldu. Ligin yeni ekibi B.B. Erzurumspor, futbolda ‘atamayana atarlar’ kuralını bir kez daha gösterip, taraftarını üzdü. Ligde ikide iki yapan Kartal, gözünü Partizan sınavına çevirdi.

Haberin Devamı

Hezimet olabilirdi

Maç öncesi Erzurum’da karamsarlık vardı. Herkes söz birliği etmişti sanki. Ancak, sahada tam bunların aksine görüntü oluştu. Bunda, ev sahibi takımın pozitif oyunu kadar, Beşiktaş’ın kötü futbolunun da payı büyüktü. Tıpkı Linz’de olduğu gibi, karşı kalede pozisyona giremediler. Scuk ile 16’da öne geçen B.B. Erzurum, 5-6 net gollük pozisyonda sonuca gidemedi: 1-0. Bu, Kartal için şanstı. Golü atan Scuk, bu yarıda bir de üst direğe takıldı..

Orta saha durunca

Sağda Quaresma, solda Babel silik kaldı. Oğuzhan ortada kayıptı. Medel ve Necip’in çalışkanlığı da vasatı aşamadı. Böyle olunca da oyun sistemi çöktü. Nerede ise her atak, pozisyona dönüştü. Defans kurgusu da, orta alana ayak uydurup, kademe anlayışını kaybetti..

Haberin Devamı

Kartal’ın gerçek yüzü

İkinci yarı sahada, çok farklı bir Beşiktaş vardı. Sadece hücumu düşünen, topun olduğu yerde çoğalan, iyi pres yapan görüntüsü ile zayıf rakibini sindirdi. Buna bir de 53’te Gökhan Gönül’ün kafa golünden gelen eşitlik eklendi: 1-1. Oyunun psikolojik üstünlüğünü eline geçiren Kartal, 76’da formda golcüsü Negredo ile öne geçti: 1-2. Ev sahibi takım her geçen dakika oyundan düşerken, Güneş’in ekibi skoru korumasını bildi. Bitime dört dakika kala, Lens’in kazandığı penaltıda, Quaresma sonucu belirledi: 1-3.

YORUM YAZ