MENÜ

Yüksek uçuş: Mbappe!

Abone Ol Google News

Başkan adaylarının transfer söylemleri zirve yaptı. Serdal Adalı’nın Talisca açıklaması sonrası Hasan Arat, olayı farklı boyuta taşıdı. Önce Chelsea Başkanı’nı tanıdığını belirten Arat, önceki gün de PSG sahipleri ile masaya oturacağını ileri sürdü. Arat’ın bu tutumu pek karşılık bulmuşa benzemiyor. Hatta, ‘Mbappe geliyor’ şeklinde sosyal medyada ironik paylaşımlara neden oldu. Oy için transferde yüksek uçuşa geçen Arat, Real Madrid, Bayern Münih gibi dünya devlerinin de isimlerini verir ise sürpriz olmaz! Adalı ise transferde tam tersi yol izliyor. O, “Ara dönemde iki dünya yıldızı alacağım” demekle yetiniyor.

Haberin Devamı

Listeler sır oldu

Camia seçim öncesi yönetim listelerine kilitlenmiş durumda. Arat; ekibindeki ilk ismi bugün açıklayacak. Daha önce yönetimine girdiği konuşulan eski idareci Mete Vardar’ın durumu belirsiz. Vardar konusunda Arat’ın henüz kararsız olduğu ve kendisine yöneticilik sözü vermediği ileri sürülüyor. Adalı kanadında ise isimler biraz daha net. Metin Keçeli sonrası Mahir Kaplan da resmen açıklandı. Eski başkan Mehmet Üstünkaya’nın kızı Aslı Astünkaya’nın yönetim için düşünülmesi, gerek kadın üyeler, gerekse camiada büyük heyecan yarattı. Öte yandan Mehmet Özdilek’ten sonra Gökhan Keskin’in de arama tarama sorumlusu olacağının açıklanması dikkat çekti. Fikret Orman döneminde derneklerden sorumlu yönetici olan Hakan Daltaban için ise farklı tepkiler mevcut.

Haberin Devamı

Kolotoğlu ve Kavalcı belirsiz

Her iki aday için isimleri geçen Abdi Celalettin Kolotoğlu ve Ahmet Kavalcı bu dönem listelere girmeye sıcak bakmıyorlar. Futbol şubesi sorumluluğu yaptıkları dönemde başarılı işlere imza atan her iki isim, olağanüstü seçim ve 1.5 seneyi kapsayan sürede yöneticilik yapmaya istekli değiller. Kolotoğlu ve Kavalcı tekliflere teşekkür edip, dışardan destek sözleri verdiler.

Eski başkanlar sessiz

Kulübün eski başkanları seçim öncesi sesiz kalıp oy için adres göstermediler. Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören, Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi, büyük oy potansiyellerine rağmen adaylar konusunda tercih yapmaları için telkinde bulunmamayı tercih ediyorlar. Eski başkanlar üyelerin ısrarlarına rağmen kongre öncesi oy için yönlendirme yapmaktan kaçınıyorlar. Böylece Arat’ın üstü kapalı olarak, ‘seçimi plazalarda dizayn etmeye kalkıyorlar’ diyerek kast ettiği eski başkanlar, tam aksi yönde duruş gösteriyorlar.

YORUM YAZ