MENÜ

Yüksek uçuş

Abone Ol Google News

Devler Ligi hedefini son maçına taşımasını bilen Beşiktaş, farklı kazandı. Burak, Ljajiç, Caner, Lens, Umut gibi aslarından yoksun maça çıkan Kartal, ilk yarı skor üretemedi. Sergen Yalçın’ın takımı ikinci yarı gerçek yüzünü gösterip; üç puanı, 3 golle aldı. Başkent ekibi sahada varlık gösteremedi.

Haberin Devamı

Bir de gol olsa

Başkent’te ilk yarıya, üç ayrı maç sığmış gibiydi! VAR’dan dönen üç gol. Direkte patlayan iki top. Roco ve Ertaç’ın sakatlıkları. Kartlar.. Karşılıklı mücadele. Savunmaların önde kurulup, hücum oyunu tercihi. Teknik ve taktik varyasyonların öne çıkması. Teknik adamların, sistem içinde hamle denemeleri.. Bütün bunlara rağmen bu yarıda gol sesi çıkmadı. Diaby ve Boyd’un etkisiz kalması. Güven’in markajdan çıkamaması, golü sürpriz isimlere bıraktı. Ev sahibi takım ligde tehlike bölgesinin üstünde olduğundan daha çok bir puana razı gibiydi.

Atiba varsa sorun yok

Sergen Yalçın, ikinci yarı risk aldı. Sadece kazanmayı düşünen başarılı hoca, Elneny ve Atiba’yı ileride tuttu. Böylece oyunu iyice rakip sahaya taşıdı. 52’de Atiba, Gökhan’ı kaçırmak isterken; Candeias elle oynadı. Kazanılan penaltıda Atiba takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Kanadalı oyuncu sezonu 6 gol ile tamamladı. Geri düşen Ankara temsilcisi beraberlik için yüklendi. Soner bomboş durumda zoru yapıp, topu dışarı attı. Öne geçmenin rahatlığını yaşayan Kartal, kalan sürede topu istediği gibi kontrol etti. Tempoyu düşürüp, rakibin direncini kırmasını bildi. Maçın sonlarına doğru kontra atağa dönen Kartal, 78’de Diaby ile rahatladı: 0- 2. Hız kesmeyen Sergen hocanın ekibi, 81’de kaleci Burak’ın, Diaby’ye yaptığı faul ile penaltı kazandı. Elneny, bu atış ile sezona nokta koydu: 0-3.

Haberin Devamı
YORUM YAZ