MENÜ

Yol kazası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa’dan yorgun dönen Kartal, şampiyonluk yürüyüşünde evinde iki puan bıraktı. Attığı üç golün birini kendi kalesine gönderen Güneş’in ekibi, hiç hesapta olmayan kayıp ile yıkıldı. Tek teselli ise zirvedeki liderliğini buna rağmen koruması oldu. Yarıştaki tüm rakiplerin kazandığı haftada, alınan beraberlik iş kazası olarak yorumlandı.

Q7 olmayınca

Sergen Yalçın, çok iyi tanıdığı Beşiktaş’ı kilitlemeyi seçmiş. Orta alan ve kanatları iyi kapatıp, uzun toplarda hani olur da bir de gol bulursam, diye düşünmüş olmalı. Kartal’ın oyuna istek ve baskılı başlaması, direnç ile karşılaştı. Her geçen dakika oyundan düşmeler başladı. Bu da Kayseri’nin işine yaradı. İşte bu tür maçlarda, çilingir görevi yapan Quaresma’nın yokluğu çıktı ortaya. Aboubakar-Beck ve Babel-Adriano her iki kanatta istekli olmalarına rağmen, final ortalarında etkisiz ve isabetsiz kaldılar.

Kaleciler skoru belirledi

Her iki takımın kalecileri aslında ilk yarının skorunu belirleyen isimler oldular. Önce Fabricio, Lawal’ın sert şutunu iyi yer tutup önledi. İspanyol eldiven daha sonra beklenmeyen hata yaptı. Yüksek top zaafı olan Fabri’nin elinden kaçırdığı topu, Atiba çizgiden çıkardı. Devrenin sonuna doğru ise bu kez, Abobuakar’ın gol denemesinde Ali Ahamada kalesini kapadı.

Yorgunluk tavan yaptı

UEFA’da Olympiakos ile oynadığı maçtan dolayı yorgun olan Kartal, bu yüzden istediği tempoyu tutturamadı. Talisca, Babel başta olmak üzere durgunluk handikapı göze battı.

Gol attı, attırdı

Güneş, ikinci yarıya Tolgay hamlesi ile başladı. Bu da Kartal’ın hücum gücünü ve pozisyon zenginliğini artırdı. 55’te Adriano rakipten müthiş top çaldı. Atağın devamında Oğuzhan ile gelen köşe atışında boşta kalan topu Aboubakar ağlara gönderdi: 1-0. Öne geçen Beşiktaş farkı artırmak isterken, topu ağlarında gördü. Talisca’nın gereksiz top kaybı, rakibe asist oldu. Umut 64’te Erkan’ın pasında boş kaleye golünü atıp, skora denge getirdi: 1-1.

‘Sergen takımı ayağa kaldır’

Beşiktaş tribünleri beraberlik için sürekli zamana oynayan Kayserispor’a haklı olarak kepki koydu. ‘Sergen takımı ayağa kaldır’ tezahüratları ile durumu protesto etti. Savunma güvenliğini bırakıp sadece galibiyet için yüklenen Kartal, talihsiz gol yedi. Atağa çıkarken kaptırılan topta Deniz ortaya kesti, ayak koyan Beck kendi kalesine gol attı: 1-2. Maçta son sözü Abobukar 88’de söyledi. Attığı şık golle bir puanı getiren isim oldu.

YORUM YAZ