MENÜ

Yine hüsran düştü

Abone Ol Google News

Kayahan’ın şarkısı gibi. Eyvah, yine bana hasret, yine bana esmer günler düştü... Beşiktaş, yeni yılın ilk maçında galibiyet için sahaya çıktı. Evinde yabancı gibi oynadı. Zirveye erken havlu atmak, kabus gibi çöktü sahaya. Geri düşüp, eşitliği buldu. Galibiyet ararken, kalesinde iki ikram gol gördü. Bir puana çoktan razı olan Kasımpaşa, hediye edilen golleri geri çevirmedi. Bir kafa şutu direkten dönen Da Costa, attığı üç golle üç puanın kahramanı oldu.

Haberin Devamı

Hedefsiz futbol

Beşiktaş, yeni yıla da sıkıntılar ile başladı. Yeni hoca geldi, geliyor, gelemiyor.. Kadro dışılardan Bailly gitti. Ghezzal döndü. Sakatlar, Afrika Kupası’na gidenler. Daha sezon yarısı olmadan zirveden kopma. Avrupa’dan trajik ayrılık. Yeni yönetimin henüz icraatları ortaya çıkmadı. Bunca olumsuzluk üst üste gelince futbol; ne göze hoş geliyor, ne de skora yansıyor. Maçın ilk yarısı yavan geçti. Devre öyle sıkıcı geldi ki, 45 değil de 145 dakika oynandı sanki! Konuk Kasımpaşa Aytaç ile uzaktan deneme yaptı, Mert’e takıldı. 41’de Salih’in kaptırdığı topta Da Costa jeneriklik gole imza attı: 0-1. Gol sonrası sıkışıp kalan oyun can sıkmaya devam etti. Uzatmada Rashica arkaya gönderdi. Genç Semih’e topu boş kaleye bırakmak kaldı: 1-1.

Haberin Devamı

Büyük takım böyle goller yemez

İkinci yarı Kartal, tribünlere ayak uydurmaya çalıştı. Bu da maça biraz olsun hareketlilik getirip, heyecan kattı. Orta alanda her iki takım da oyun kuramadı. Sertlikler yüzünden maç sık sık durdu. Serdar Topraktepe’nin hamleleri hücuma zenginlik kattı. Ghezzal ve Cenk oyunu karşı alana taşımaya yetti, geriden yeterince destek gelmedi. Rakip ceza alanı içinde yeterli çoğunluk olmadığı için, net pozisyon yaşanmadı. Konuk ekip yoruldu ama pas etmedi. Kontradan sürpriz gol denemeleri tabelaya yansıdı. 80’de herkes seyretti Da Costa, takımını yeniden öne geçirdi: 1-2. Üç dakika sonra ise maçın skorunu belirleyip, gecenin yıldızı oldu: 1-3.

YORUM YAZ